U potrazi ste za najboljim društvenim igrama koje možete ponijeti na sljedeći izlet? Evo nekih prijedloga.

Kampiranje je samo po sebi tako zabavno – planinarimo, istražujemo, cijeli dan nešto grickamo, spavamo u visećoj mreži – ali uvijek je dobro imati i neke igre za kampiranje, pogotovo na obiteljskom kampiranju. Igre mogu zabaviti najmlađe u slučaju kiše, ali ne morate imati djecu ili biti dijete da biste uživali u igrama. Igre na kampiranju samo su još jedna razina zabave i svi mogu sudjelovati.

Kad razmišljate koju društvenu igru kupiti, pazite da odaberete nešto maleno što je lako spakirati – pospremite taj Rizik – i da igru lako može igrati više ili manje igrača, ovisno o prigodi i volji vaših suputnika. Još jedan važan savjet je da ne birate preteške igre. Naravno, ponesite neku stratešku igru ako ih volite, ali ponesite i par jednostavnih klasika.

1. Jamb

Ovo je definitivno zabavna, jednostavna igra koju možete igrati čak i ako niste dobri s brojevima, a jednako je zabavna svim dobnim skupinama.

2. Čovječe, ne ljuti se

Jedna od djeci najdražih, ovo je još jedna jednostavna igra koju možete igrati bilo gdje i ne zauzima previše mjesta.

3. Uno

Ne možete na kampiranje bez igraćih karata Uno. Ovo je jedna od omiljenih igara za piknik, a dostupni su i zabavni novi dizajni s motivima prirode ako želite zamijeniti standardni stari špil.

4. Četiri u nizu

Odlična igra koju smo svi voljeli igrati kao djeca i tako ju je lako spakirati. Jedini nedostatak je što samo dvoje igrača može igrati istovremeno, ali uvijek se možete izmjenjivati.

5. Šah

Čak i ako nitko iz vaše obitelji ili grupe prijatelja ne voli igrati šah, ljubitelji šaha obično pronađu drugog ljubitelja šaha u neznancu – sve što trebate učiniti je izvaditi kutiju i početi slagati figure.

6. Potapanje brodova

Dobra stara igra za dva igrača koju svi vole igrati (i virkati dok protivnik ne gleda). Ovo je i jedna od najboljih putnih igara jer je možete igrati dok ste u pokretu zato što se ništa ne miče i ne klizi.

7. Cards Against Humanity (Karte protiv čovječnosti)

Zabavna igra za odrasle od koje ćete se sigurno smijati na sav glas i prikladna je za veliki broj igrača. Postoji i verzija na hrvatskom sa šalama prilagođenim našem podneblju – Cards&Slavs.

8. Mankala

Odlična strateška igra koja zahtijeva logiku i matematiku, ali jako je praktična za kampiranje jer kuglice možete ostaviti kod kuće i igrati s bilo kakvim malenim predmetima iz prirode, primjerice kamenčićima, grančicama, sjemenkama ili školjkicama.

9. Tko sam ja?

Zabavna igra za koju nije potrebna nikakva priprema – treba vam samo par komada papira, kemijska i pogađanje može započeti. Dobro je odrediti kategoriju iz koje možete birati pojmove za svaku rundu kako igrači ne bi izgubili interes ako ne mogu pogoditi tko su.

10. Pictionary

Ova igra može biti osobito zabavna djeci koja vole crtati, a ako ste kreativni, ne morate ni ponijeti samu igru, već će vam biti dovoljni papiri i bojice.

A ako želite još više kreativnosti ili niste ponijeli nijednu društvenu igru, pobrinuli smo se da se vaša djeca odlično provedu u našem Šimi klubu gdje nudimo hrpu zabave i raznih aktivnosti!