10 ideja za ukusne obroke na kampiranju bez hladnjaka

Hrana i vino

Uživajte u zamamnoj i šarolikoj hrani u prirodi, čak i ako nemate prijenosni hladnjak!

Možda ste navikli na kampiranje nositi teške i nepraktične prijenosne hladnjake, no postoje drugi načini kako postići finu i raznoliku prehranu u prirodi. Pogledajte našu listu 10 namirnica koje su savršene za kampiranje, a koje ne trebate držati u hladnjaku!

  1. Doručak na kampiranju ne mora biti dosadan i bezukusan. Ponesite mlijeko u prahu, pomiješajte s hladnom vodom i dobiveno tekuće mlijeko dodajte u kavu, čaj ili pahuljice, jednako kao kod kuće!
  2. Ako niste obožavatelj običnih pahuljica, probajte zobenu kašu ili granolu. Zobena kaša se može kupiti u pakiranjima raznih okusa kojima je potrebno dodati samo vrelu vodu, ali možete je napraviti i sami tako da kaši dodate komadiće jabuke, orašaste plodove i med.  
  3. Granola zvuči dobro, ali zapravo niste baš od doručka? Kupite pločice granole u trgovini ili napravite vlastite. Pločice su super opcija jer se mogu jesti u hodu, što odgovara svima koji vole biti na nogama od ranog jutra i ne žele napraviti stanku za obrok.
  4. Jedan od glavnih razloga zašto ljudi nose hladnjake na kampiranje jest kako bi bar nakratko imali svježe meso koje mogu pripremiti. Međutim, i bez mesa možete uživati u zasitnom i ukusnom obroku. Konzervirane namirnice poput tune, sardina i graha pun su pogodak jer su praktične i od njih se možete itekako dobro najesti!
  5. Juhe, čili i gulaše iz konzerve također nije potrebno držati na hladnom i savršeni su za večeri kada vam zatreba nešto “na žlicu”.
  6. Tortilje, krekeri i pogače odlična su zamjena za kruh, a ne trebate ih držati u hladnjaku niti kuhati.
  7. Ponesite povrće poput mrkve, krumpira, luka i kukuruza, začinite ih po volji i lagano ispržite na logorskoj vatri.
  8. Tjestenina vam se možda čini prezahtjevna za kampiranje, ali zapravo se radi o vrlo praktičnom jelu. Skuhajte tjesteninu, umiješajte pesto ili umak od rajčice iz konzerve i dodajte začine, a za kraj možete naribati i malo tvrdog sira (može trajati par dana ako ga držite u hladu i vrijeme nije pretoplo).
  9. Nijedna lista namirnica za kampiranje nije potpuna bez dehidrirane hrane. Pročitajte više o njoj u našem blogu i saznajte koje su opcije najbolje.
  10. Ako na kampiranje ponesete najdražu čokoladu, ona će se bez sumnje otopiti na suncu. Zato se odlučite za suho ili kandirano voće i orašaste plodove poput lješnjaka, badema i indijskih oraščića — savršen slatki zalogaj za trenutke kad vam treba doza šećera!

Saznajte više o ostaloj hrani koja je praktična za kampiranje, a ako vam trebaju ideje za kampiranje koje ne sadrže mliječne i mesne sastojke, bacite pogled na našu listu veganskih namirnica i recepata za kampiranje.