10 najvažnijih stvari za ponijeti na kampiranje

Kamping savjeti

Pakiranje može biti naporno pa smo napravili popis koji će vam pomoći na sljedećoj avanturi.

Ako vaš savršeni odmor uključuje samo šator i prirodu, ovdje su neke stvari koje biste trebali spakirati.

1. Prva pomoć

Kampiranje uobičajeno podrazumijeva mnoštvo aktivnosti, pa iako većina kampova ima kutije za prvu pomoć, ponesite vlastiti kako biste se pobrinuli za potencijalne rezove, modrice, udarce ili ogrebotine koje biste mogli zaraditi tijekom odmora.

2. Šibice

Vjerojatno će vam trebati za paljenje vatre nad kojom ćete peći sljezove kolačiće ili pak za pripremu roštilja za obiteljski ručak, pa svakako ponesite par kutija šibica.

3. Uže

Uže ima puno uporaba, bilo da postavljate viseću vreću, vješate hranu ili hladnjak, ili pak postavljate sklonište ili štrik za sušenje odjeće.

4. Madrac

Kampiranje za mnoge ljude znači biti s jedan prirodom, ali to ne znači da morate spavati na neudobnom terenu. Luftić, madrac ili karimat osigurat će vam bolji san.

5. Repelent

Biti na otvorenom je super, ali nikad niste sami. Postoji mnogo insekata i kukaca koje ni ne primjetite sve dok se ne počnete češkati.  

6. Zaštita od sunca

Ne zaboravite da je sunce uvijek prisutno, čak i kada je oblačno. Mazanje kremom za sunčanje je obavezno, pogotovo ako kampirate tijekom ljeta.

7. Svjetiljka

Put do toaleta tijekom noći bit će puno manja avantura ako uz sebe imate bateriju, lampion ili naglavnu lampu. Također, ne zaboravite da zastrašujuće priče imaju veći učinak kada stavite bateriju ispod brade.

8. Karte / kompas

Naravno možete koristiti svoj telefon za GPS, ali imajte na umu da bi na području na kojem kampirate mogao biti slabiji signal ili vas može iznevjeriti baterija mobitela.

9. Odjeća

Ok, sigurno ćete spakirati odjeću, ali bitno je pakirati za onu vrstu vremena koju ne očekujete. Vremenske prognoze nisu uvijek pouzdane, pogotovo ako kampirate na području koje uživa vlastitu mikroklimu.

10. Švicarski vojni nož

Ovaj nož je poput male kutije za alat u vašem džepu i ima obilje mogućnosti koje bi vam mogle poslužiti.

 

Sada kada ste spakirani, sve što trebate učiniti je pronaći savršeno mjesto u slobodnoj zoni Camping Villagea Šimuni!