Doznajte kako možete uživati u dobrobitima meditacije i pritom provesti neko vrijeme uz more.

Prednosti meditacije na plaži su brojne, a uključuju osjećaj smirenosti i mira, smanjenje stresa, povećani fokus i još mnogo toga. Ako je meditiranje nešto što ste oduvijek željeli isprobati, čitajte dalje jer imamo nekoliko savjeta za početnike.

Poboljšava vaše mentalno zdravlje

Meditacija je izvrstan način da poboljšate svoje mentalno zdravlje jer vam pomaže da se opustite i razbistrite svoj um. Budući da ste tijekom meditacije prisutni u sadašnjem trenutku, moći ćete se usredotočiti na ono što se događa upravo sada umjesto da brinete o prošlosti ili budućnosti.

Jača vaš imunološki sustav

Studije su pokazale da meditacija može pomoći u smanjenju razine stresa, a stres je povezan s oslabljenim imunološkim sustavom i upalama u tijelu. Meditacijom na plaži i boravkom u prirodi možete smanjiti tjeskobu i ojačati svoj imunološki sustav.

Poboljšava vaš san

Meditacija je izvrstan način da brže zaspite i poboljšate opću kvalitetu sna. Pomaže vam da se smirite i opustite te lakše utonete u san. Ako vam meditacija postane navika, više nećete imati puno problema s brzim padanjem u san.

Povećava razinu energije

Meditacija je izvrstan način za obnavljanje energije nakon dugog dana na poslu ili u školi. Opuštanje je važan aspekt obnavljanja energije i upravo zato meditacija na plaži može imati izniman učinak na vašu razinu energije. Sjedenje na obali i slušanje zvuka valova može vam dati osjećaj smirenosti, kao i povećati razinu energije.

Također je dobro sjetiti se da je brinuti o tijelu jednako bitno kao i brinuti o umu.  

Povećava koncentraciju

Kada meditirate, svoju pozornost usmjeravate na jednu stvar. Ovo trenira vaš mozak da bude više usredotočen. Kao rezultat toga, moguće je da ćete se lakše koncentrirati na druge zadatke tijekom dana.

Osim toga, meditacija na plaži može pomoći u poboljšanju vašeg pamćenja. Istraživanja su pokazala da meditacija može pomoći u povećanju hipokampusa, dijela mozga odgovornog za pamćenje. To znači da vam meditacija na plaži može pomoći da lakše zapamtite stvari!

Kako meditirati na plaži?

Zapamtite, meditacija ne mora uvijek uključivati ​​višesatno sjedenje. Već petominutna meditacija na plaži može učiniti čuda.

Za meditaciju na plaži pronađite mirno mjesto gdje će vam biti ugodno. Sjednite ili legnite na pijesak, zatvorite oči i usredotočite se na dah. Slušajte šum valova i pustite svoj um da odluta. Ako vam misli počnu juriti, jednostavno se ponovno usredotočite na dah. Ostanite u ovom stanju koliko god želite. Kada završite, nekoliko puta duboko udahnite i otvorite oči.

Sada kada znate sve osnove meditiranja na plaži, vrijeme je da jednu i posjetite! Odaberite između naših 6 prekrasnih plaža i vizualizirajte se kako pronalazite mir.