Popularna ljetna destinacija nudi više od sunčanih plaža i kristalno bistrog mora.

Hrvatska je možda sinonim za savršeni ljetni odmor, no putovanje van sezone također ima svojih prednosti, između ostalog, to su niže cijene i mirnija atmosfera s manje turista. Ako razmišljate o putovanju u hladnijim mjesecima, provjerite ova mjesta i aktivnosti za savršen zimski odmor u Hrvatskoj!

Zagreb

Glavni grad Hrvatske nudi uzbudljive događaje tijekom cijele godine, no zima je posebno atraktivna zbog poznatog zagrebačkog Adventa. Mnoštvo odličnih besplatnih koncerata, drvenih kućica s kuhanim vinom, kobasicama i desertima te klizalište u samom centru grada i više su nego dovoljni da ugriju vaš zimski odmor!

Nacionalni park Plitvička jezera

16 veličanstvenih jezera s vodopadima urezanim u smaragdno zelene šume prekrasan su prizor u bilo koje doba godine, ali zimi posebno oduzimaju dah. Vodopadi se smrznu, stoga, osim što ćete platiti jeftinije ulaznice i posjetiti nacionalni park u vrijeme manje gužve, svjedočit ćete ovoj nevjerojatnoj prirodnoj ljepoti u ledenom izdanju.

Dalmacija

Kombinacija sunca, mora i prekrasnih mediteranskih gradova s povijesnom arhitekturom ljeti privlači gomilu turista u ovo obalno područje Hrvatske, zbog čega biste trebali doći tijekom zime! Zbog hladnog vremena možda se nećete moći kupati, no s druge strane, uživat ćete u manjim gužvama, povoljnijim cijenama smještaja i prijevoza, kao i manjim redovima za posjet kulturnim znamenitostima. Ne zaboravite na manje obalne gradove — jednako su šarmantni kao i ljeti!

Baranja

Istočni dio Hrvatske poznat je po seoskom turizmu, fantastičnim vinima i delicijama spravljenim sa slatkom paprikom. Jela od slatkovodne ribe, kobasice i razni gulaši savršena su zimska hrana, a sve ih možete isprobati u idiličnoj atmosferi Baranje — zamislite drvene kolibe, šume pod snježnim pokrivačem i ogroman mirisni lonac domaćeg mesnog gulaša.

Karnevalski gradovi

Na popis mjesta za izlet u Hrvatskoj svakako dodajte Rijeku i Samobor. Rijeka je morska luka u Kvarnerskom zaljevu, a Samobor gradić u blizini Zagreba — a gradovi dijele i nešto zajedničko: spektakularni karneval. Maškare u gradskim centrima održavaju se nakon karnevalske sezone provedene u uživanju u ukusnim delicijama, stoga dođite, obucite kostim i zabavite se kao da pripadate lokalcima!

Hrvatska je poznata po sunčanim otocima, no imajte na umu da zima u Hrvatskoj može biti veoma hladna. Pripremite toplu odjeću, ponesite čizme i spremite se za uživanje u postsezonskom izletu u kampu Šimuni!