Ljetni pljuskovi dio su ovog godišnjeg doba, ali ne znače da je vaše kampiranje gotovo. Saznajte kako se zaštititi od kiše i okrenuti kišu na svoju stranu.

Zaštitite stvari

Ako ste poput ostatka svijeta, vjerojatno imate oko milijun plastičnih vrećica kod kuće. Srećom, one su savršene za vodonepropusnu pohranu vaših vrijednih stvari. Samo stavite svoje stvari u plastične vrećice i ne brinite o njima, zaštitit će vaše stvari jednako dobro kao bilo koja skupa vodootporna torba.

Uložite u kvalitetni šator

Da se zaštitite od kiše, postavite ceradu. Ako je moguće, ceradu postavite preko cijele parcele za kampiranje. Kada birate šator, odaberite onaj s ventilacijskim otvorima, oni će spriječiti kondenzaciju i omogućiti protok zraka. Također, pokušajte pronaći šator s vodootpornim vanjskim slojem.

Pametno odaberite teren

Možete nadmudriti potencijalnu kišu čak i prije nego što podignete šator. Izaberite parcelu na lagano povišenom položaju jer tako kiša neće teći u vaš šator, već od njega.  Također se preporučuje da se ne utaborite ispod stabla jer će lišće zadržati vodu koja će kapati čak i kad kiša prestane. Pogledajte parcele u Camping Village Šimuni.

Pretvorite kišu u zabavu

Loše vrijeme ne mora pokvariti zabavu. Kada ste osuđeni na boravak u šatoru, iskoristite ga na najbolji način. Uz osnovnu kampersku opremu, spakirajte igraće karte i društvene igre i kišno poslijepodne pretvorite u kvalitetno vrijeme.

Osigurajte suho mjesto za spavanje

Ako vas kiša uhvati nespremne i natopi šator ili vreću za spavanje, viseća mreža može spasiti stvar.  Viseća mreža može vam poslužiti kao suho mjesto za spavanje jer nema kontakta s tlom. Ako niste sigurni kako je postaviti, imamo pomoć.

 

Dakle, ako vjerujete da kiša može biti zabavna i prihvaćate je kao dio cijelog kamping iskustva, odaberite vašu savršenu parcelu upravo sada!