U doba interneta i video igara, ponekad je dobro prisjetiti se onih zabavnih tradicionalnih igara na otvorenom. Pogledajte kojih pet možete ovog ljeta zaigrati sa svojim mališanima!

Djeca u zadnje vrijeme sve više i više vremena provode ispred računala, a sve manje na otvorenom. Kako bi se tijekom svojeg odmora u Camping Villageu Šimuni što više zabavljali vani, odlučili smo s vama podijeliti pet nevjerojatno zabavnih i edukativnih igara koje možete zaigrati zajedno sa svojim klincima!

Potraga za blagom

Ako želite sa svojim klincima potragu za blagom odvesti na jednu potpuno novu razinu, uključite se u aktivnosti našeg animacijskog tima koji svakodnevno organiziraju zabavne potrage. Sakrijte blago, postavite tragove, nacrtajte mapu i uputite se sa svojim klincima u uzbudljivu avanturu. U Camping Villageu Šimuni postoje stotine mjesta na koje možete sakriti blago, tako da će potraga za njime svaki puta biti jedno potpuno novo i zabavno iskustvo.

Lov na zastavu

Ako želite igru lovice pretvoriti u nešto zabavnije i zanimljivije, podijelite se u dvije grupe, odredite bazu za svaku od njih i u sredinu svake baze postavite predmet koji će predstavljati zastavu. Cilj ove igre je utrčati u bazu druge ekipe, uzeti njihovu zastavu i odnijeti je u svoju bazu bez da vas netko od druge ekipe ulovi. Ako vas ulove dok nosite zastavu, morate je pustiti i vratiti se u svoju bazu. Svaki put kada jedna ekipa uspije donijeti zastavu druge ekipe u svoju bazu, dobiva 1 bod, a pobjednik je ona ekipa koja prva dođe do 5 bodova.

Kamping olimpijada

Kamping olimpijada je skup jednostavnih igara koje se mogu prilagoditi klincima svake dobne skupine. Igre mogu biti standardne poput trčanja, plivanja ili skoka u dalj, pa sve do raznih zabavnih igara poput potrage za najdužim štapom, postavljanja rekorda u broju žabica na vodi ili bilo koje druge zabavne igre koja vam padne na pamet. U svakoj od igara natjecatelji skupljaju bodove za prvo drugo i treće mjesto, a pobjednik je onaj koji ima najviše bodova kad završe sva natjecanja.

Noina arka

Noina se arka može najjednostavnije opisati kao zabavnija verzija memorija. Okupite svoje klince, sjednite u krug i započnite s igrom. Prva osoba u krugu će reći: ”Na Noinu ću arku povesti…” i reći životinju koja počinje na A. Druga osoba u krugu će tada ponoviti ime životinje koju je rekla prva osoba i dodati životinju koja počinje na B. Treća će osoba ponoviti imena prvih dviju životinja i dodati životinju na C. Igra se nastavlja sve dok jedan igrač ne pogriješi u redosljedu. Taj igrač tada ispada iz igre, a ostali nastavljaju sve dok ne ostane samo jedan pobjednik.

Gledanje oblaka

Iako se na prvu možda ne čini pretjerano zanimljivim, gledanje oblaka jedna je od najkreativnijih igara koje možete igrati sa svojim klincima. Sve što trebate napraviti je pronaći prazno mjesto na plaži, zajedno sa svojim klincima leći na ručnik, među silnim oblacima pokušati pronaći onaj koji izgleda kao neka stvar i onda reći: “vidim oblak koji izgleda kao…”. Ostali će članovi potom trebati pogoditi na koji ste točno oblak mislili. Tko prvi pogodi točan oblak, nastavlja igru.