7 razloga zašto je jesensko kampiranje najbolje

Kamping savjeti

Jesensko kampiranje savršeno je vrijeme za uživanje u ljepoti prirode i povezivanje s njom — pogotovo zato što u to doba godine nema puno posjetitelja.

Ako nikada niste išli na jesensko kampiranje, donosimo vam sedam razloga zašto biste to trebali isprobati. Naravno, kampiranje u to doba godine razlikuje se od onog ljetnog. Ipak, ima neku posebnu draž i brojne prednosti, stoga čitajte dalje i saznajte koje su!

Manje gužve

Kampiranje ljeti je uistinu lijepo, ali ponekad su gužve ipak prevelike. Stoga, ako želite izbjeći preveliku buku i velike grupe ljudi, organizirajte kampiranje u jesen. U tom periodu možete uživati ​​u mirnoj prirodi, slušati njezine zvukove i ne brinuti oko pronalaska savršenog mjesta za svoj šator!

Ugodne temperature

Ljetne temperature ponekad znaju biti pomalo naporne, zar ne? Jedna od glavnih prednosti jesenskog kampiranja je to što sunce nije tako jako, pa se u svom šatoru nećete probuditi znojni. S druge strane, ako idete na kampiranje u jesen, a temperature su sve niže, uvijek se možete brzo ugrijati u vreći za spavanje!

Niže cijene

U većini slučajeva, završetkom ljetne sezone, cijene turističke ponude počinju padati. Isto vrijedi i za kampove. Stoga umjesto da uvijek ciljate na ljeto, isprobajte jesensko kampiranje i iskoristite niže cijene bungalova za uživanje s prijateljima ili obitelji.

Ljepota prirode

Postoji li ljepši prizor od šume u jesen? Crveno, žuto i smeđe lišće koje pada na šumsku stazu, divlje životinje u potrazi za hranom, cvrkut ptica i prohladni jesenski povjetarac. Zvuči kao bajka? Više zvuči kao jesensko kampiranje koje morate isprobati!

Aktivnosti

Jesensko kampiranje nudi brojne aktivnosti. Jedno od najzanimljivijih je promatranje ptica. U tom razdoblju mnoge ptice lete na jug, što je savršena prilika za vidjeti razne vrste koje inače rijetko možemo vidjeti. Ako u jesen idete na kampiranje s djecom, rezbarenje bundeva ili skupljanje lišća također mogu biti zabavne aktivnosti!

Nacionalni parkovi

Dok ste na jesenskom kampiranju, ne propustite ljepotu nacionalnih parkova. Nacionalni parkovi i parkovi prirode u ovom razdoblju nemaju toliko posjetitelja, mirni su, tihi i ostavljaju dojam netaknute prirode. Također, karte su jeftinije!

Dostupne mobilne kućice

Ako ste već iskusili ljetno kampiranje, onda sigurno znate da uvijek morate rezervirati na vrijeme, bilo da se radi o mjestu za šator ili mobilnoj kućici. Jedna od glavnih prednosti jesenskog kampiranja je što je lakše doći do željenog termina jer je broj posjetitelja znatno manji. Dakle, ne morate mjesecima planirati kampiranje i nadati se da će sve biti u redu. Upravo suprotno — jesensko kampiranje može biti odlična odluka za spontane dogovore.

Ako već niste probali jesensko kampiranje, što čekate? Pronađite mjesto koje želite posjetiti, rezervirajte smještaj, pripremite ekstra toplu odjeću i uživajte u ljepotama koje vam može ponuditi samo jesen!