7 razloga zašto milenijalci toliko vole kampiranje

Izleti i avanture

Milenijalci su jedinstvena generacija, kao i svaka druga, a mi vam donosimo glavne razloge zašto vole kampirati i provoditi vrijeme u prirodi!

Svaka generacija ima svoje jedinstvene karakteristike, a ono što se povezuje uz milenijalce, između ostalog, su kampiranje i različiti oblici druženja u prirodi. Očito je da je upravo s ovom generacijom kampiranje ponovno postalo popularno. Mi vam donosimo neke od glavnih razloga zašto ova generacija bijeg od stvarnosti pronalazi baš u prirodi!

Uživanje u krugu najmilijih

U usporedbi s mlađim generacijama, milenijalci su nešto manje vezani za tehnologiju i više cijene druženje s ljudima koje vole. Čak mnogi milenijalci tvrde da njihova želja za kampiranjem raste upravo zbog djece! Smatraju to savršenim oblikom putovanja i odmora za njih, ali i djecu. Istraživanja pokazuju da gotovo polovica milenijalaca koji odlaze na kampiranje svoju djecu vodi sa sobom! Ova generacija uživati igrati društvene igre, razgovarati o raznim temama i uživati ​​u društvu ljudi koje vole. Osim s djecom, milenijalci vole kampirati i s većim grupama prijatelja.

Uživanje na otvorenom

Jedan od glavnih razloga zašto milenijalci vole kampiranje je njihova ljubav prema prirodi. Osim prilike za druženje, odlazak u prirodu služi im kao bijeg od stvarnosti i svakodnevnih obveza. Milenijalci su skupina koja najčešće posjećuje nacionalne parkove, uživa u raftingu na divljim rijekama ili se pak odluči za zip line. Za njih je boravak u prirodi oslobađanje od stresa, što ne čudi s obzirom na brzi način života koji je danas vode. Iako vole provoditi vrijeme u prirodi, većina milenijalaca ne spava u šatorima, već u mobilnim kućicama i bungalovima.

Život na društvenim mrežama

Iako se nisu povezali s tehnologijom u istoj mjeri kao novije generacije, mnogi milenijalci neki oblik tehnologije nose sa sobom na svoja putovanja i kampiranje. Vole ‘hvatati’ lijepe trenutke i dijeliti ih na društvenim mrežama. Na njihovu sreću, današnji kampovi uglavnom su opremljeni WiFi-jem. Porast interesa za kampiranje svakako je vezan uz promociju milenijalaca na društvenim mrežama. Znate li onaj trenutak kada ste na Instagramu i vidite fotografije savršenog jezera i šume koje je objavio vaš prijatelj? Znamo da poželite odmah posjetiti to mjesto! Upravo na taj način milenijalci značajno utječu na ideju kampiranja. No, iako su navikli svakodnevno koristiti tehnologiju, milenijalci su generacija koja zna uživati ​​u trenutku i ljudima oko sebe!

Kampiranje na četiri kotača

Milenijalci su generacija koja se najčešće odlučuje na preuređenje starog kombija ili kampera zbog kampiranja diljem zemlje ili čak svijeta. Oni biraju ostvariti svoje želje; ne boje se rizika i neuspjeha. Zato se vrlo lako odlučuju dio svog kampiranja provesti u kombiju, istražujući prirodu, kulturu i svijet oko sebe. Kao što smo istaknuli u prvom dijelu, milenijalci vole kampirati s obiteljima, pa nije ni čudo što neki od njih svoje putovanje kombijem provode s djecom! Osim toga, milenijalci vole kampirati na parcelama za kampiranje, što je vrlo zgodno ako putujete vozilom.

Glamping

Za one koji ne znaju, glamping spaja glamur i kampiranje. Ovaj koncept je osmišljen za sve one koji žele kampirati, ali im smetaju “neudobne” strane iskustva. Glamping je upravo ono što privlači veliki broj milenijalaca — osjećaj da ste u prirodi, a ipak uživate u nekom obliku luksuza! Posljednjih godina potražnja za glampingom značajno je porasla, a lokacije za uživanje u ovakvom kampiranju možete pronaći diljem Hrvatske. Osim toga, glamping smještaj se često smatra ekološki prihvatljivom alternativom tradicionalnim hotelima i drugim privatnim smještajima.

Priroda i zdravlje

Među milenijalcima ima mnogo onih koji sve više brinu o zdravlju i prehrani. Često mijenjaju način života, a jedan od njih su redovni izleti u prirodu. Vjeruju da je odlazak u prirodu lijek za dušu jer ih smiruje i opušta od svakodnevnih problema, te je savršena prilika za brigu o svom tijelu. Kampiranje, planinarenje, trčanje, plivanje i vožnja biciklom je ono u čemu milenijalci uživaju prilikom odlasku u prirodu. Upravo zato su generacija koju ćete najčešće viđati u kampovima!

Putovanja su pravo blago

Zračni, morski i kopneni prijevoz nikada nisu bili napredniji nego danas. To čini putovanje lakšim i dostupnijim svima. Međutim, većina putnika su milenijalci generacija koja voli istraživati. Stoga nije ni čudo što su kampiranje ponovno učinili popularnim. Cijene nove kulture, iskustva i znanje koje steknu na tim putovanjima, ali najviše od svega vole putovati s bližnjima.

Je li to zbog zdravlja, vremena provedenog s voljenima, bijega od stvarnosti ili jednostavno zato što uživaju u okruženju prirode? Nije ni bitno! Milenijalci nisu generacija koja je otkrila kampiranje, ali su ipak oni koji su ga ponovno učinili popularnim. Osim u kampiranju, ova generacija uživa u druženju s obitelji i prijateljima u prirodi. Upravo zbog njih popularnost kampiranja je porasla, a na nama je da pričekamo i vidimo koliko će kampiranje privući jedinstvenu generaciju Z!