Pitate se koji hrvatski otoci su nezaobilazni? Provjerite našu listu i izaberite najdraži!

Kristalno plavo more, drevna arhitektura i ukusna mediteranska kuhinja samo su neki od razloga zbog kojih mnogi hrvatsku obalu smatraju idiličnom destinacijom. Od skoro 1.300 hrvatskih otoka, 48 ih je naseljeno, a svaki od njih posjetiteljima nudi posebno iskustvo.

Ako još uvijek niste sigurni koji hrvatski otok vam je omiljeni — prođite kroz našu listu!

Cres – Otok s netaknutom prirodom

Najveći hrvatski otok savršena je destinacija za sve koji vole boraviti u prirodi. Posjetite plažu Svetog Ivana, koja se nalazi ispod šarmantnog srednjovjekovnog gradića Lubenice, ili pak plažu Plava Grota u čijoj se blizini nalazi istoimena špilja.

Krk – Otok sa slavnim povijesnim spomenikom

Krk je jedan od najboljih otoka za one koji žele naučiti ponešto o hrvatskoj povijesti. Naime, na Krku se nalazi dva metra široka i 800 kilograma teška Bašćanska ploča, dragocjeni spomenik na kojem se Hrvatska po prvi put spominje na hrvatskom jeziku.

Rab – Otok sa srednjovjekovnim festivalom

S bogatom poviješću otoka Raba možete se upoznati tijekom Rapske fjere, poznatog otočkog srednjovjekovnog festivala. Osim lekcije iz povijesti “uživo”, jedan od najljepših hrvatskih otoka poznat je po prostranim pješčanim plažama.

Pag – Otok s veličanstvenim krajolikom

Ako dolazite trajektom, prva stvar koju ćete vidjeti na otoku Pagu jest krajolik koji podsjeća na površinu Mjeseca. Naravno, ako ste dosad već posjetili ovaj otok, znate da na njemu možete pronaći guste zelene šume, drevne gradove, prekrasne šljunčane plaže i restorane koji nude autentičnu dalmatinsku kuhinju!

Brač – Otok s najpoznatijom plažom 

Otok Brač redovito zauzima mjesto među najboljim hrvatskim otocima zbog Zlatnog rata, najpoznatije plaže u Hrvatskoj. Posjetitelji mogu uživati u sunčanju na 450 metara dugom šljunčanom vrhu koji se proteže u Jadransko more kao mali poluotok.

Hvar – Otok za aktivni odmor

Kao i gore spomenuti susjed, otok Hvar često možemo pronaći na listama najboljih hrvatskih otoka koje svi moraju posjetiti. Bilo da dan želite provesti uz razne sportske aktivnosti ili u istraživanju otočkih sela, nećete se razočarati ako izaberete Hvar!

Mljet – Otok s nacionalnim parkom

Nacionalni park smješten u južnoj Dalmaciji mnoge fascinira iz nekoliko razloga. Na otoku se nalaze dva jezera, od kojih se veći proteže čak četiri kilometara. U njegovoj sredini se, pak, nalazi očuvani benediktinski samostan iz 12. stoljeća!

Korčula – Otok koji nudi pomalo od svega

Pitate se koji otok posjetiti ako želite iskusiti domaću kulturu i povijest, istraživati netaknute uvale i uživati u nekim od najboljih restorana u Hrvatskoj? Korčula je vaš odgovor — otok sadrži sve od navedenog!

Mnogi od navedenih otoka nalaze se blizu jedan drugoga. Zato, ako ne možete izabrati samo jedan, iskombinirajte posjet nekoliko njih i uživajte u morskoj avanturi!