8 savjeta za što ugodnije kampiranje

Kamping savjeti

Kampiranje je nevjerojatno zabavna aktivnost i odličan odabir za vaš sljedeći odmor, a uz ovih će vam 8 savjeta cijelo iskustvo kampiranja biti još ugodnije.

Pronađite pravi šator

Iako se možda na prvu čini da je potpuno svejedno koji šator odaberete za svoje kampiranje, to zapravo nije istina. Postoji mnogo vrsta šatora i svaki ima neku svoju posebnost – neki su lako sklopivi, jedni su idealni za ljeto, drugi za zimu, a treći su u potpunosti otporni na kišu, u neke mogu stati samo dvije osobe, dok u druge možete staviti čitavu obitelj. Nakon što odaberete gdje, kada i s kim ćete kampirati, tada se bacite na odabir šatora i uzmite onaj koji je prilagođen vašem putovanju. Kad birate šator, ne zaboravite na klinove i čekić – oni će vam trebati kako biste mogli dobro učvrstiti svoj šator za podlogu.

Uzmite dodatan madrac

Kad se pakirate za kampiranje, uz vreću za spavanje svakako ubacite i maleni madrac ili deblju prostirku. U slučaju da je tlo na koje ste postavili šator neravno ili grbavo i ne možete ga ispraviti na neki drugi način, postavite madrac ispod vreće za spavanje jer će vam tako spavanje u šatoru biti puno udobnije i budit ćete se dobro raspoloženi i puno zadovoljniji.

Za svaki slučaj ponesite i ceradu

Cerada je odlična stvar koju biste uvijek trebali imati sa sobom kad idete na kampiranje jer postoji mnoštvo načina na koje je možete iskoristiti. Ako je tlo vlažno, ceradu možete postaviti ispod šatora, a ako padne kiša, možete je prebaciti preko šatora. Cerada je odlična i kao zaštita od sunca jer je možete razvući i zavezati za drvo te tako napraviti hlad.

Spakirajte samo odjeću koja vam treba

Iako se prilikom pakiranja odjeće morate pripremiti i za neplanirane situacije, nastojte se ograničiti samo na odjeću koju ćete sigurno nositi. Ako planirate na kampiranje tijekom ljeta, uzmite sa sobom laganu odjeću, i samo par komada deblje odjeće za slučaj da zahladi ili počne kiša. S druge strane, ako kampirate tijekom zime, sigurno nećete hodati u kratkim majicama i hlačama, pa to izbacite iz ruksaka.

Ne zaboravite mrežu za ležanje

Malo je stvari bolje od odmaranja u mreži za ležanje, pa jednu ponesite sa sobom na kampiranje i privežite je za najbliže stablo čim vam se pruži prilika. Pogledajte kako postaviti savršenu viseću mrežu.

Oboružajte se sprejem protiv kukaca

Kad odete na kampiranje, veći ćete dio dana zasigurno provesti na otvorenom, pa svakako sa sobom ponesite i sprej protiv kukaca da se obranite od raznih dosadnih napasti koje će zujati oko vas. Također, držite svoj šator zatvorenim kako biste spriječili kukce da vam ulaze u njega.

Uvijek sa sobom nosite uže, karabinere i čeonu lampu

Isto kao i cerada, i užad, karabineri i lampe su nevjerojatno korisni predmeti koje je dobro imati u svakom trenutku. Nikad ne znate kad vam mogu zatrebati i baš zato sa sobom uvijek nosite barem jedno uže, jedan karabiner i jednu lampu – za svaki slučaj.

Provjerite gdje su najbliže prodavaonice s opremom

U slučaju da zaboravite neki od ovih predmeta ponijeti sa sobom na kampiranje, dobro je znati gdje ih možete kupiti. Prije puta svakako istražite gdje se nalaze najbliže prodavaonice s kamping opremom, kako biste se mogli opremiti. Ako dođete u Šimune i vidite da vam nedostaje neki bitan predmet, u svakom ga trenutku možete nabaviti u našem Camp Shopu. Kako biste se najbolje pripremili, pogledajte 10 najvažnijih stvari za ponijeti na kampiranje.

__________

Sada kada znate kako svoje kampiranje učiniti još ugodnijim, trebate još samo rezervirati svoj idealan odmor u Camping Villageu Šimuni i prepustiti se uživanju u prekrasnoj prirodi!