Posjetiti Pag također znači uživati u prekrasnoj prirodi i povijesnim ljepotama smještenim u blizini otoka.

Pag je uistinu otok koji vrijedi istražiti. Domaća kuhinja, prirodna čudesa, stare tradicije i prekrasne plaže čine Pag mjestom na kojem se lako može provesti cijeli odmor. Međutim, otok ima još jednu prednost — njegova lokacija pruža vam priliku za posjet okolnim otocima i znamenitostima na obali.

Krka

Nacionalni park Krka nazvan je po snažnoj rijeci čije vode čine zadivljujuće vodopade na krškom dalmatinskom terenu. Postoji sedam velikih slapova (zapravo, skupina slapova), a najpoznatiji je Skradinski buk. Do tamo možete doći automobilom (1,5h vožnje) ili u sklopu dnevnog izleta iz kampa Šimuni.

Rab

Rab je još jedan dragulj veličanstvene Jadranske obale. Do rapskih plaža možete doći u manje od 40 minuta katamaranom iz Novalje. Provedite dan istražujući grad Rab, jedan od brojnih šarmantnih hrvatskih morskih gradića, koji je poznat po eklektičnoj arhitekturi i srednjovjekovnom festivalu Rapska fjera. Ako ljetujete u kampu Šimuni, uzmite turu paških susjednih otoka, koja uključuje Rab, Lošinj, Silbu i Olib.

Zadar

Želite se vratiti u prošlost? Prošetajte magičnim zadarskim ulicama! Ovaj dalmatinski grad poznat je po crkvama, palačama, gradskim zidinama, nevjerojatnim spomenicima i povijesnoj jezgri koja datira iz rimskih vremena i čini centar grada. Ako ljetujete na Pagu, do Zadra možete doći busom koji putuje sat i pol ili brodom iz kampa Šimuni.

Kornati

Nacionalni park Kornati je jedinstven arhipelag kojeg vole rekreativni nautičari i ljubitelji prirode zbog nevjerojatnih 89 otoka, otočića i hridi. Najjednostavniji način za dolazak do Kornata s otoka Paga jest rezervacijom izleta u kampu Šimuni.

Plitvička jezera

Najpopularniji hrvatski nacionalni park doista opravdava visoka očekivanja. 16 smaragdnih jezera sa slapovima skrivenih u bogatoj šumi čine čarobni ambijent dostojan fantasy romana. Ako do Plitvica dolazite s otoka Paga, možete uzeti bus koji će vas prvo odvesti do Zadra, zatim do Plitvica, što traje sveukupno tri sata. Također, možete rezervirati ekskurziju direktno u kampu Šimuni.

Vransko jezero & Maškovića Han

Posjet Vranskom jezeru odlična je prilika za istraživanje okolice najvećeg prirodnog jezera u Hrvatskoj. Ako ste ljubitelj biciklizma, sigurno će vas oduševiti činjenica da idiličnim krajolikom vijuga čak 50 kilometara staza. U blizini jezera nalazi se najzapadniji osmanlijski karavan-saraj (odmorište) u Europi, Maškovića Han, stoga je ovaj izlet idealna prilika da uživanje u prirodi obogatite obilaskom kulturnih znamenitosti.

Paklenica

Smješten u impozantnom planinskom lancu Velebit, nacionalni park Paklenica pravo je otkriće za penjače, planinare i sve one željne istinskog povezivanja s prirodom. Osim uživanja u bogatoj flori i fauni, imat ćete priliku otkriti i brojne povijesne znamenitosti poput bunkera iz doba Hladnog rata i mirila, drevnih nadgrobnih spomenika. Posjetitelji mogu istražiti i Manitu peć, speleološki dragulj s impresivnim stalaktitima i stalagmitima, koji će dodatno obogatiti iskustvo boravka u ovom jedinstvenom nacionalnom parku. 

Senj

Ako se na jedan dan poželite vratiti u prošlost, svakako razmotrite izlet u Senj. Od drevnih gradskih ulica do tvrđave Nehaj koja dominira krajolikom te nudi uvid u burnu povijest grada i panoramski pogled na okolicu, u Senju ćete pronaći mnoštvo atrakcija. Na proljeće i ljeto grad se pretvara u živopisno središte kulturnih i zabavnih događanja i postaje idealan za uživanje u mediteranskom ambijentu.

Šibenik

Šibenik

Bogata povijest, očaravajuća arhitektura i mediteranski šarm oduševit će svakoga tko posjeti Šibenik. Među glavnim atrakcijama grada svakako su katedrala Svetog Jakova iz vremena renesanse i tvrđava Svetog Mihovila, koja nudi očaravajući pogled na grad i Jadransko more. Bogato kulturno nasljeđe, gostoljubiva atmosfera i izvrsna gastronomija čine Šibenik idealnim odredištem za sve one koji žele doživjeti Dalmaciju u punom sjaju.

Kanjon Zrmanje

Kanjon Zrmanje pravi je raj za ljubitelje adrenalina, ali i za one koji se samo žele opustiti u prirodi. Riječni brzaci pružaju izvanredne uvjete za kajak i rafting, a posjetitelje posebno oduševljavaju skriveni slapovi i osamljena kupališta. Osim što nudi razne avanturističke aktivnoste, Zrmanja je odlična destinacija i za pješačke ture, gdje na spektakularnim vidikovcima možete okinuti odlične fotografije.

Započnite svoju avanturu već danas!

Ako se odlučite provesti ljeto na otoku Pagu, u jedno možete biti sigurni, a to je da ćete na raspolaganju imati mnoštvo opcija za jednodnevne izlete! Naime, Kamp Šimuni ne nudi samo idiličan odmor na plaži, već i organizirane izlete na spomenuta odredišta. Osim što ćete moći uživati u kristalno čistom moru i netaknutoj prirodi, Pag je idealno mjesto za bijeg od užurbane svakodnevice i stvaranje novih uspomena. Javite nam se putem kontaktnog obrasca i osigurajte da vaš sljedeći odmor bude ispunjen nezaboravnim iskustvima!