Kampiranje nas tjera da promislimo kako ćemo živjeti tijekom odmora, ali i jesti i kuhati. Dakle, kako preživjeti bez naših svakodnevnih kuhinjskih aparata? Lako!

Kruh

Kruh će se lako pokvariti pa predlažemo da se odlučite za tortilje, pa čak i krekere. Možete ih upotrijebiti za zamatanje povrća ili prilog uz namaz. Dok smo na temi ugljikohidrata, ako ćete kuhati, ponesite neku tanku tjesteninu ili rižu koja se brzo kuha. Ipak, ako ne možete zamisliti svoje obroke bez toplog kruha, u kampu Šimuni nalaze se tri pekare koje svakodnevno peku ukusni kruh.  

Dehidrirana hrana

Dehidrirana hrana je odlična kada imate ograničene količine namirnica (ili slabe kuharske vještine). Većina dehidrirane hrane može se pripremiti samo prelijevanjem vrućom vodom i voila, imate obrok u trenutku.

Konzervirana hrana

Konzervirana hrana je sveti gral za bilo kojeg kampista, jer odolijeva ekstremnim temperaturama, većina hrane u konzervi dolazi već kuhana, a neka se može kuhati u samoj konzervi. Isprobajte grah ili gotove umake, paštetu, tunu, sardine (ili ih upecajte ako ste blizu mora), pa čak i voće.

Kukuruz

Ako kampirate ljeti, ponesite i nešto kukuruza. Kukuruz je u sezoni, hranjiv je, ali je i izvrstan razlog za okupljanje oko roštilja u našem kampu.

Grickalice

Ako vaše kampiranje uključuje puno aktivnosti (pješačenje, planinarenje, plivanje), nemojte zaboraviti ponijeti izvore dodatne energije. Integralne ili energetske pločice, ali i suho voće će vam napuniti baterije za sve aktivnosti koje planirate.

Izbjegavajte meso jer se brzo kvari, radije odaberite povrće koje možete pripremiti na roštilju tako da ga umotate u foliju. Još jedan način da kuhanje učinite zabavom za cijelu obitelj jest da pripremite ražnjiće od povrća. Jednostavno narežite povrće, posložite ga na štapić za ražnjić i neka svaki član obitelji ispeče svoj ražnjić na roštilju! Kao što vjerojatno znate iz osobnog iskustva, bilo koja hrana se lako pokvari ako se pravilno ne čuva, stoga svakako zapakirajte svoje proizvode u hermetički zatvorene kutije. 

Nakon svih savjeta, čak i ako zaboravite nešto spakirati, potrošite namirnice ili vas uhvati želja za određenom hranom, sve možete pronaći u jednoj od trgovina u kampu. Pregledajte gastronomsku ponudu u Camping Village Šimuni.

Jeste li spremni isprobati ove savjete? Rezervirajte svoj kamping odmor!