Jednostavna veganska hrana za kampiranje

Hrana i vino

Priprema obroka bez mesa i laktoze tijekom kampiranja bit će jednostavna uz ovu praktičnu listu veganske kamperske hrane.

Mnogo je benefita biljne prehrane: zdrava je, nutritivna, dobra za figuru, ne šteti životinjama te u manjoj mjeri šteti okolišu. Međutim, ponekad je teško osmisliti veganske kamperske recepte koji su brzi i praktični. Zato provjerite našu listu laganih veganskih obroka koje možete pripremiti tijekom sljedeće avanture u divljini!

Lista veganske hrane za kampiranje

Prije nego što krenete na sljedeći izlet u prirodu, važno je opskrbiti se namirnicama koje se ne mogu lako pokvariti. Svakako ponesite neke od niže navedenih sastojaka.

Zobene pahuljice

Ove cjelovite žitarice prvi su izbor mnogim veganima, što ne iznenađuje s obzirom da ih je lako ponijeti na kampiranje. Možda se čini ekstravagantnim, ali pošto ga možete koristiti i za kavu, ponesite sa sobom mlijeko po izboru te uživajte u ukusnim zobenim pahuljicama za doručak.

Konzervirana juha

Pronaći gotovo konzervirano jelo bez mesa nije najlakši zadatak, no provjerite police s juhama u lokalnoj trgovini i vjerojatno ćete naići na juhu s veganskim popisom sastojaka.

Voće

Uzmite voće koje nije lako kvarljivo i ima čvrstu koru koja dopušta lagani prijevoz bez gnječenja, primjerice jabuke i banane (pomalo zelene, ne do kraja zrele).

Orašasti plodovi

Bademi, kikiriki, indijski oraščići i lješnjaci savršena su užina, bilo da ponesete jednu ili sve navedene namirnice! Orašasti plodovi nisu samo praktični, već će vam i podići energiju između aktivnosti.

Veganski hot dog ili burgeri

Dok drugi uživaju u mesnim hot dogovima pečenim iznad kamperske vatre, vi možete uživati u veganskoj verziji. Ukusni su i dostupni u većim supermarketima.

Konzervirani slanutak i crni grah

Ovo su zvijezde veganske kulinarske liste za kampiranje — unaprijed su kuhani, puni proteina te njima na jednostavan način možete obogatiti wrap ili salatu!

Povrće

Sirova veganska hrana ne mora biti bez povrća. Ako nemate roštilj ili kamperski štednjak, ponesite povrće koje ne treba termički obrađivati, primjerice paprike, mrkvu, luk, češnjak, itd.

Veganski recepti za kampiranje

Zobena kaša s orašastim plodovima i grožđicama za doručak

Želite hranjiv doručak koji se brzo i lako priprema? Pripremite zobenu kašu. Prelijte zobene pahuljice mlijekom večer prije, pustite ih preko noći, a netom prije doručka dodajte orašaste plodove po izboru i grožđice. Za dodatnu hranjivu vrijednost i okus dodajte chia sjemenke i javorov sirup!

Veganski wrapovi za ručak

Wrapove je jednostavno pripremiti, spakirati i pojesti u pokretu. Ako ste u potrazi za veganskom hranom bez glutena, uzmite tortilje koje u sebi ne sadrže gluten i napunite ih namirnicama po želji. Ako vam zatreba inspiracija, uzmite: konzervirani grah, zelenu salatu, rajčice, salsu, veganski sir, avokado i naribanu mrkvu. Zamotajte wrap u foliju, prije obroka zagrijte iznad roštilja i uživajte!

U Camping Villageu Šimuni čekaju vas kamping parcele za vašu sljedeću avanturu u prirodi. Kad vam dosadi kamperska hrana i veganski burgeri, posjetite jedan od naših restorana i guštajte u ukusnoj mediteranskoj kuhinji!