Kampiranje u Hrvatskoj – kratki vodič za početnike

Kamping savjeti

Kampiranje je super iskustvo, ali može biti i malo izazovno, pogotovo ako to nikad prije niste učinili. Da bismo vam olakšali, pripremili smo popis smo stvari koje trebate znati ako prvi put kampirate u Hrvatskoj.

Gdje možete kampirati

Hrvatska, a naročito hrvatska obala, ispunjena je manjim kampovima i većim organiziranim kampovima koji će vam omogućiti da osjetite punu ljepotu prirode i doživite nezaboravan ljetni odmor. Važno je znati da je kampiranje u Hrvatskoj regulirano, tako da ne možete samo postaviti šator gdje god želite, već mora biti na mjestu koje je označeno kao mjesto za kampiranje. Ako želite kampirati u Hrvatskoj, rezerviranje parcele u jednom od dostupnih kampova je najbolje i najjednostavnije rješenje. Pregledajte ponudu parcela u Camping Village Šimuni.

Divlje kampiranje i prenoćište

Kao što smo već rekli, kampiranje u Hrvatskoj strogo je regulirano i kampiranje izvan predviđenih područja nije dozvoljeno, stoga svakako planirate svoj godišnji odmor prije dolaska. To uključuje destinacije koje ćete posjetiti, kao i kampove u kojima želite ostati. U Hrvatskoj nema dostupnih kampova za prenoćište. Osim ako ne rezervirate posvećeni prostor za vaš kamper, prikolicu ili šator, nećete moći provesti noć na parkiralištima ili drugim mjestima koja bi vam mogla izgledati prikladno.

Šator, prikolica ili kamper

Gotovo svaki kamp u Hrvatskoj vam omogućuje postavljanje šatora, prikolice ili kampera pa je izbor smještaja u potpunosti prema vama i vašim željama. Ako želite potpuni boravak u prirodi odaberite šator, ali ako želite zadržati malo više udobnosti i luksuza, odlučite se za prikolice i kampere. Njih ima svih vrsta – od osnovnih koji dolaze samo s krevetom do luksuznih domova na kotačima.

Rent-a-camper

Ako želite doživjeti je kampiranje u kamperu, ali ne posjedujete kamper, u Hrvatskoj postoje brojne opcije najma. Možete se obratiti našem info-pultu ([email protected]) ako se želite povezati s nekim od naših partnera ili možete napraviti brzo Google pretraživanje i pronaći uslugu najma koja ima vrstu kampera koji želite. Samo pazite da rezervirate kamper prije nego što stignete u Hrvatsku.

Upoznajte se s pravilima

Naposljetku, ali ne manje važno, prije nego što stignete, upoznajte se s kućnim pravilima kampa u kojem boravite ili na bilo kojeg mjesta kojeg planirate posjetiti. Obično možete pronaći kućna pravila na web stranicama, a ti kratki dokumenti pružit će vam dobar pregled onoga što morate znati o kampiranju na tom mjestu. Na primjer, naša kućna pravila pružit će popis stvari koje su zabranjene i dopuštene, kao i neke općenite informacije o kampu.

 

Sada kada znate što možete očekivati od kampiranja u Hrvatskoj, vrijeme je da rezervirate svoj idealni odmor u Camping Village Šimuni i započnete svoju kamping avanturu!