Koliko je Hrvatska sigurna za kampiranje?

Kamping savjeti

Kada se priča o kampiranju u Hrvatskoj, sigurnost je tema o kojoj se najčešće ne govori. Vjerojatno jer za to nema ni potrebe!

Kao jedna od najljepših zemalja Europe, Hrvatska je konstantno pri vrhu liste najpopularnijih turističkih destinacija, a uređeni kampovi uz obalu jedan su od najsigurnijih načina da provedete svoj odmor. Kako bi se smanjila izloženost gostiju i osigurala što je moguće viša stopa sigurnosti za turiste, Hrvatska je uvela pravila kojima se regulira kampiranje, poput zabrane divljeg kampiranja (odnosno kampiranja van označenih i uređenih lokacija za kampiranje) te obaveznog uređenja kamping lokacija.

Svi kampovi moraju biti pravilno organizirani

Jedna od najvažnijih činjenica zbog kojih je kampiranje u Hrvatskoj iznimno sigurno jest to da svaka lokacija za kampiranje mora biti prijavljena kao takva te pravilno uređena kako bi omogućila gostima određen stupanj kvalitete. Zbog ovoga su sami kampovi odgovorni za sigurnost svojih gostiju te za sprječavanje i rješavanje bilo kakvih nepoželjnih situacija.

Kampiranje u Šimunima

Kako bismo svima omogućili da svoj odmor provedu na najugodniji mogući način, u Camping Villageu Šimuni jako velik naglasak stavljamo upravo na sigurnost gostiju. U kampu ćete pronaći mnogo licenciranih instruktora koji će vam pomoći prilikom svake aktivnosti koju želite isprobati, a direktno smo povezani i s hitnim službama u najbližim gradovima kako bismo spriječili posljedice mogućih nezgoda. Također, vi se u Šimunima u svakom trenutku možete s osobljem kampa dogovoriti oko vaših posebnih potreba te na taj način sebi prilagoditi cjelokupno kamping iskustvo.    

Savjeti za sigurno kampiranje u Hrvatskoj

  • Izbjegavajte divlje kampiranje
  • Pronađite kamp koji zadovoljava vaše potrebe
  • Unaprijed dogovorite i rezervirajte smještaj
  • Upoznajte se s pravilima kampa u koji planirate doći
  • Recepciju kampa unaprijed obavijestite o svojim posebnim potrebama

Sada kad znate koliko je Hrvatska sigurna za kampiranje i što vi možete napraviti da vaše kampiranje bude još sigurnije, sve što još trebate napraviti je rezervirati svoj idealan odmor u Camping Villageu Šimuni!