Moda za kampiranje: što spakirati za sljedeću avanturu na otvorenom?

Kamping savjeti

Ne znate što obući na kampiranje? Imate sreće! Donosimo vam popis odjeće koju morate imati kako bi vam bilo udobno na vašem sljedećem izletu.

Prilikom pakiranja stvari za kampiranje dobro razmislite kakvu odjeću trebate. Razmišljajte i o vremenskim nepogodama koje bi vas mogle zadesiti. Znate kako se kaže, bolje spriječliti, nego liječiti!

Provjerite prognozu i planirajte na vrijeme

Odjeća za kampiranje varira ovisno o sezoni. Stoga je prije odlaska na kampiranje uvijek potrebno provjeriti vremensku prognozu kako biste bili što spremniji za sve vremenske uvjete. Dobar izbor odjeće i obuće može značajno utjecati na kvalitetu vašeg iskustva, stoga dobro birajte što ćete ponijeti!

Kako se osjećati ugodno cijeli dan

Ako govorimo o ljetnom kampiranju, onda je pamučna odjeća obavezna! Pamučno donje rublje i majice, široke kratke hlače, sandale i šešir zaštitit će vaše tijelo od vrućine najtoplijih mjeseci u godini. Budući da se ljeti više znojite, a najvjerojatnije ćete se i kupati, imajte na umu da uvijek ponesete presvlaku. Ako niste ljubitelj ljetnog kampiranja i planirate kampirati na jesen, uvijek je dobro imati čizme, baloner i vodootpornu odjeću. Zimi je najlakše osjećati se ugodno tijekom cijelog dana uz toplu pamučnu trenirku i debelu jaknu!

Što obući noću

Gdje god idete na kampiranje, noćne temperature uvijek su nešto niže od dnevnih. Zato treba razmišljati o tome što obući kad sunce zađe! Ako ste na ljetnom ili proljetnom putovanju, lagana jakna će vjerojatno biti dovoljna tijekom večeri. No kampirate li zimi, nema odjeće koja će vas grijati više od kvalitetne vreće za spavanje. Stoga se, naravno, slojevito obucite, ponesite rukavice, kapu i šal, ali svakako uzmite toplu vreću za spavanje u kojoj će vam biti ugodno cijelu noć.

Na kampiranju je u redu prekršiti modna pravila jer je udobnost ipak na prvom mjestu. No ne zaboravite, bez obzira na godišnje doba, prije kampiranja uvijek provjerite vremensku prognozu! Ako niste dovoljno hrabri da prenoćite u šatoru, uvijek možete odabrati udobnije rješenje i rezervirati bungalov! U Camping Village Šimuni možete pronaći mnoge mogućnosti, stoga ne ustručavajte se kontaktirati nas i odabrati savršeno mjesto za ugodan odmor!