Najbolje lokacije za medeni mjesec u Hrvatskoj

Izleti i avanture

Tražite mjesto za medeni mjesec? Zaljubite se u ove hrvatske destinacije!

Nema boljeg načina za obilježavanje ulaska u bračnu luku od zajedničkog putovanja. Pred mnoge se buduće supružnike postavlja isti izazov — izabrati destinaciju koja će rezonirati s njihovim karakterima i željama te im omogućiti da steknu neka nova, nezaboravna iskustva.

Ideje za medeni mjesec nisu lake. Želite da vam početak zajedničkog života bude nezaboravan, ali i opuštajuć; zabavan, ali i romantičan. Vjerojatno ste odmah zamislili mjesto na kojem ćete provoditi dane istražujući zanimljive lokacije i kušajući lokalne specijalitete, a noću uživati u romantičnom ozračju. Destinacija na koju putujete na neki bi način trebala reflektirati vaše osobnosti i pružiti vam mogućnosti za različite romantične aktivnosti.

Hrvatska nudi lokacije koje zadovoljavaju sve kriterije, stoga provjerite listu destinacija za vaš prvi bračni odmor!

Istra i Kvarner

Hrvatski zapadni poluotok poznat je po slikovitim mjestima, bogatoj povijesti i odličnoj kuhinji. Za romantičnu večer posjetite Rovinj i Opatiju, očaravajuće gradiće i odlične destinacije za medeni mjesec, ili pak svjetionik iz 1818. godine na rtu Savudrija, najzapadnijoj točki Hrvatske.

U otkrivanje Istre svakako uključite i obilazak Kvarnera — kruzajte po bajkovitoj obali, posjetite obližnje otoke i upotpunite svoju romantičnu avanturu posjetom većih gradova.

S obzirom da je Istra mala, ali krcata znamenitostima, napravite turu po regiji i posjetite predivna sela na istarskim brežuljcima – Motovun, Buje, Roč i Hum, “najmanji grad na svijetu”. Neka vas očaraju stari maslinici, kamene kućice i vrhunske delikatese poput autohtonog boškarina, fuža, ekstra djevičanskog maslinovog ulja i malvazije. Regija je poznata i po tartufima, ekskluzivnoj deliciji poznatoj po svojstvima afrodizijaka. Hm, morat ćete isprobati sami!

Dalmatinska obala

Hrvatski otoci

Ako planirati provesti prvo bračno putovanje na hrvatskim otocima, čeka vas doista neponovljivo iskustvo! Osim što obećavaju atmosferu poput one iz romantičnih filmova, na ovim otocima možete mnogo toga istražiti i uživati u morskim ljepotama.

Pag

Paški je krajolik kao stvoren za romantične šetnje, uživanje u autentičnoj gastronomskoj ponudi i prekrasnom krajoliku. Kušajte poznati Paški sir, istražite prirodne ljepote otoka, pronađite skrivene uvale, prepustite se romantici ispod zvjezdanog neba i stvorite uspomene za čitav život! Ako medeni mjesec odlučite provesti na Pagu, jedno je sigurno, a to je da ćete se tamo i vratiti!

Hvar

Tražite otok na kojem ćete se moći dobro odmoriti, ali se i prepustiti glamuroznom noćnom životu? Onda je Hvar mjesto koje tražite! Uz prekrasne uvale na osami i dinamičnu gradsku atmosferu, ovaj otok pruža pregršt mjesta za istraživanje i zabavu.

Korčula

Vrhunska gastronomska iskustva, netaknute uvale, vodeni sportovi i uživanje u prirodi samo su dio ponude otoka Korčule. U svoje bračno putovanje svakako uključite i istraživanje stare gradske jezgre, a ne propustite proštetati bajkovitim drvoredom lipa u mjestu Blato. Svakako, Korčula je kao stvorena za parove u potrazi za aktivnostima i romantičnom atmosferom.

Osamljeni otoci

Hrvatska obala poznata je po tome što se sastoji od više od 1000 otoka, a oni tiši i s manje gužve su neke od najboljih destinacija za romantičan odmor u zemlji. Zamislite šetnju uz mirne valove i tirkizno jadransko more, popraćeno kvartetom cvrčaka i mirisom mediteranskog bilja. Jako lijep početak zajedničkog života, zar ne? Ako baš želite intiman odmor, izaberite jedan od otoka bez prometa i automobila, poput Suska, Prvića ili Silbe.

Zadar

Zadar ima mjesto na svakoj listi najboljih romantičnih destinacija u Hrvatskoj zahvaljujući apsolutno prekrasnom zalasku sunca. Nijanse ružičaste i narančaste ljeskaju se na mirnom plavom moru, a očarale su i slavnog filmskog redatelja Alfreda Hitchcocka koji ga je nazvao “najljepšim zalaskom sunca na svijetu”. Nakon promatranja nebeskog spektakla, povedite svoju bolju polovicu na šetnju kamenitim ulicama starog grada.

Šibenik

Za sve ljubitelje povijesnih gradova i prirode, Šibenik će biti idealno odredište. Istražite starinske tvrđave i uske kamene ulice, uživajte u intimnim večerima uz svjetlucanje zvijezda i šum mora. Svakako posjetite katedralu Sv. Jakova i istažite skrovite plaže, a odmor možete upotpuniti posjetom nacionalnih parkova Krka i Kornati. 

Dubrovnik

Dubrovnik ima doista sve što je potrebno za medeni mjesec iz snova. Očarat će vas već prva vožnja magistralom s koje se dobro vide njegove prirodne ljepote, a posjet obližnjem otoku Lokrumu nadmašit će sva vaša očekivanja. Ne propustite obići ni drevne zidine koje svake godine privuku ogroman broj turista. Osim što će vas još više povezati, Dubrovnik će vas oboje natjerati da se i u njega zaljubite

Gorski kotar i Lika

Daleko od vreve grada čekaju vas čarobne zelene šume, impresivne gore, skrivene kolibice i kristalno čiste vode najzelenije regije Hrvatske, Gorskog kotra. Fužine, Delnice i Vrbovsko samo su neka od naselja poznata po jednostavnoj, ali odličnoj hrani i predivnoj prirodi koja pruža miran i opuštajući ambijent. Ako ste zaljubljenici u prirodu i planinarenje, onda vaš bijeg iz grada možda uključuje penjanje na vrhove Risnjaka, nacionalnog parka čiji će vas pogledi na Jadran ostaviti bez daha.

Slavonija i Baranja

Ako imate zimsko vjenčanje, izaberite ugodnu destinaciju za medeni mjesec u najistočnijoj hrvatskoj regiji, Baranji. Ova meka ruralnog turizma odvest će vas u jednostavnija vremena s netaknutom prirodom, živom glazbom, i, naravno, lokalnim specijalitetima poput fiša, kobasica i čobanca. Dobar obrok neka bude popraćen čašom odličnog vina, koje se jednostavno može pronaći u brojnim vinskim podrumima i vinskim cestama Baranje. Noći provedite u toplim tradicionalnim kućicama na ruralnim imanjima koja se mogu pronaći po cijeloj regiji.

Usput svakako istražite prirodnu i kulturnu baštinu Slavonije — njezini povijesni gradovi zasigurno će vas očarati, a gastronomsku ponudu, vjerujte, nećete zaboraviti! 

Središnja Hrvatska

I središnji dio Hrvatske odlično je okruženje za medeni mjesec! Istražite romantični dvorac Trakošćan, provozajte se zelenim brežuljcima i posjetite Žumberak ili Plitvička jezera. Putovanje upotpunite posjetom Grada Zagreba čija će vas bogata ponuda oduševiti, a nemojte zaobići ni Samobor koji će svojom bajkovitom atmosferom vaše romantično putovanje dovesti na novu razinu.

Ako medeni mjesec odlučite provesti u Hrvatskoj, na raspolaganju imate pregršt mjesta s kojima nećete pogriješiti. Jedna od istaknutih destinacija svakako je otok Pag, a upravo se tamo krije romantični kamp Šimuni. Provjerite ponudu smještaja, kontaktirajte nas i isplanirajte svoj odmor iz snova!