Obucite svoju ronilačku opremu i istražite neke od najljepših podvodnih lokacija i atrakcija na Pagu.

Jadransko je more prepuno nevjerojatnih stvari, a mnoge od njih su skrivene ispod površine. S podvodnim špiljama i kanjonima, te razvijenim biljnim i životinjskim ekosustavom, to je mjesto koje možete istraživai godinama. Kako bismo vam pomogli da isplanirate svoju sljedeću podvodnu avanturu, pokazat ćemo vam šest lokacija za ronjenje u blizini Paga, koje će vas zapanjiti svojom ljepotom.

Vrata Paga

Smještena u blizini rta Krištofor, Vrata Paga su morska vrata koja odvajaju Pašku uvalu od Velebitskog kanala. Ako odlučite ovdje otići na ronjenje, proći ćete monumentalnim podvodnim kanjonom ispunjenim brojnim malim špiljama i pukotinama koje možete istražiti. U blizini se nalazi i prekrasna mala plaža na kojoj se možete odmoriti i osunčati prije sljedećeg urona.

Katedrala kod Premuda

Podvodna katedrala kraj malenog otočića Premuda jedna je od najpoznatijih lokacija za ronjenje na Jadranu. Kada sunce obasja katedralu, ronjenje kroz ovu skupinu malenih špilja koje su povezane s jednom velikom središnjom špiljom činit će vam se kao prolazak kroz šareni vitraj – zbog toga je ova lokacija i dobila ime katedrala. U centralnoj će vas špilji dočekati stotine riba i koralja, čije će boje čitav uron učiniti još čudesnijim.

Potopljeni brodovi u zaljevu Šimuni

Uz brojne prirodne ljepote, u paškom se podmorju nalazi i nekoliko potopljenih brodova koje možete istražiti. Nažalost, nema gusarskih brodova sa škrinjama prepunim zlata i mapama koje vode do skrivenog blaga, no u blizini kampa se nalazi pet vrlo zanimljivih potopljenih brodova. Ovih se pet brodova nalazi na dubini od osam do 15 metara, što ih čini idealnim kako za početnike tako i za napredne ronioce.

Ako želite krenuti u istraživanje ovih brodova te upoznati brojne ribe i biljke koje su tamo napravile svoje domove, dođite u Foku, ronilački centar našeg kampa, i popričajte s našim iskusnim roniocima koji će vam pokazati osnove i odvesti vas do lokacije.

Špilje kod Škrda

Škrda je nenaseljeni otočić koji se nalazi sjeverozapadno od kampa Šimuni. Jedna od najpopularnijih ronilačkih lokacija ovog otoka su podvodne špilje prepune različitih riba i biljaka. Uz to, na sjevernoj se strani otoka nalazi i jedna malena plaža na kojoj možete stati i odmoriti između urona.

Gorgonije kod Mauna

Otok Maun se nalazi preko puta kampa Šimuni, i njegovo je podmorje dom jednoj od najljepših vrsta Gorgonija. S bojama od žute do jarko crvene, ovi koralji privlače sve zaljubljenike u podmorje koji žele saznati više o biljnom svijetu Jadrana, a ako malo bolje pogledate, među koraljima ćete vidjeti i velike kolonije morskih puževa i školjaka.

Špilje kod Pohliba

Otok Pohlib je još jedna lokacija čije je podmorje idealno za ronjenje. Tamo ćete pronaći veliki podvodni zid s četiri špilje i prekrasnim kanjonom. Kako su špilje poprilično velike, u svaku možete ući i istražiti što se sve u njima nalazi, vidjeti mnoštvo različitih riba koje tamo obitavaju i uživati u ljepoti jadranskog podmorja.

 

Sada kad znate gdje se nalaze neke od najljepših ronilačkih lokacija kraj otoka Paga, rezervirajte svoj savršeni odmor u Camping Villageu Šimuni i pripremite se za nezaboravnu podvodnu avanturu.