Spremni za planinarenje po otoku Pagu? Zaljubljenici u sport, Hrvatska vas čeka.

Otkrivanje Hrvatske s ruksakom na leđima savršen je način za istraživanje predivne prirode koju nudi. Ako tražite najbolje ideje za planinarenje u Hrvatskoj, Pag bi mogao biti idealno odredište. Otok nudi brojne staze za biciklizam i planinarenje, a nema boljeg od kupanja u osvježavajućem moru nakon aktivnog dana.

Pag Outdoor

Novi uzbudljivi projekt pod nazivom Pag Outdoor u jednu platformu objedinjuje projekte aktivnog turizma na otoku i u okolici – planinarenje, biciklizam, penjanje i kajakarenje. Dostupni su vam certificirani vodiči koji će vam pomoći istražiti sve ljepote otoka tako da možete uživati u najboljem aktivnom odmoru.

Druga strana Mjeseca

Otok Pag poznat je i kao Mjesečev otok zbog ogoljelog krajolika koji prekriva neke njegove dijelove. Područje Ledenika jedno je od najbolje čuvanih tajni Hrvatske i zaista je jedinstveni krajolik zbog toga što je bogat fosilnim ostacima, vapnenačkim strukturama, udubinama i usjecima u kamenu, ostacima nekadašnjih potoka, dok se pogled s Ledenika pruža prema Velebitskom kanalu i Velebitu s jedne strane i prema Paškoj uvali s druge strane. A samo ime govori – osjećaj je kao da hodate po Mjesecu!

Dvije nove trail staze bit će označene i otvorene za javnost do sredine lipnja. Jedna je kružna staza oko Punte Mikule, a druga vodi do uvale Veli Zaton. Zajedno s već postojećom stazom od Lokve do sv. Kvirina, te tri staze zajedno čine Drugu stranu Mjeseca i posjetitelji će moći uživati i istražiti ovaj zaista poseban dio otoka – blještavo bijelo kamenje koje se uzdiže nad dubokim modrim morem. Vrijeme je za šetnju po Mjesecu!

Ako volite trčanje, na otoku postoje i organizirane utrke, a nakon što dođete do cilja moći ćete se, naravno, opustiti uz sjajnu lokalnu hranu i vino.

Samo se pobrinite da se uvijek prema prirodi odnosite s poštovanjem i nemojte nikad bacati smeće ni uništavati. Samo uživajte i prepustite se adrenalinskoj zabavi.

A što se tiče smještaja – imamo sve što trebate!

Camping Village Šimuni koristi web kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva naših web stranica. Više informacija o vrstama kolačića koje koristimo i čemu služe možete naći u našim PRAVILIMA O KORIŠTENJU KOLAČIĆA Molimo odredite koje kolačiće Camping Village Šimuni može koristiti: