Rabljena oprema za kampiranje: gdje je kupiti i na što treba paziti

Kamping savjeti

Odlazak na kampiranje može biti izvrsna prilika za kupnju rabljene opreme za kampiranje, a takva kupnja donosi vam brojne prednosti!

Oprema za kampiranje ponekad može biti prilično skupa, pa ako volite kampirati i želite provoditi vrijeme u prirodi, ali nemate dovoljno novca za novu opremu, ne brinite! Postoji mnogo načina da uštedite novac, uživate u kampiranju, pa čak i učinite nešto dobro za okoliš!

Ušteda troškova

Jedan od glavnih razloga zašto se ljudi odlučuju za kupnju rabljene opreme za kampiranje je ušteda novca. Možete kupiti gotovo sve što vam je potrebno za kampiranje; šator, čizme za planinarenje, vreću za spavanje itd. Većinu potrebnih stvari možete pronaći na internetu, na Facebook Marketplaceu, buvljacima ili, ako imate sreće, u lokalnoj second hand trgovini.

Briga o okolišu

Dodatna prednost kupnje rabljene opreme za kampiranje je briga o okolišu. Recikliranje je uvijek dobra stvar, a ovo je još jedna prilika da se smanji proizvodnja i njezin utjecaj na okoliš. Većina vanjske opreme izrađena je od sintetičkih materijala, a ugljični otisak takve proizvodnje nije mala stvar!

Uvijek provjerite prije kupnje

Rabljena oprema za kampiranje može biti vrlo pristupačna, ali pri kupnji uvijek budite oprezni. Na primjer, ako kupujete rabljeni šator, svakako pronađite sve potrebne dijelove koje trebate sastaviti. Isto pravilo vrijedi i za stolice i stolove za kampiranje. Također pazite da nema značajnih oštećenja, dok manja oštećenja možete lako popraviti sami.

Što ne kupiti?

Kupnja rabljene opreme za kampiranje je isplativa, ali neke stvari ipak ne vrijedi kupiti takve. Zaštitnu opremu, elektroniku ili donje rublje za planinarenje ne preporučuje se kupnja u second hand trgovinama iz sigurnosnih i higijenskih razloga, stoga novac uvijek uložite pametno. Kupite kvalitetan GPS, svjetiljku, walkie -talkie, solarnu ploču i ne brinite o iznenadnom kvaru koji bi se mogao dogoditi da ste kupili rabljenu opremu.

Iako se neke stvari isplati kupiti po njihovoj punoj cijeni kako biste osigurali da će vaše kampiranje proći glatko, kupnja opreme za kampiranje na Facebook Marketplaceu ili u vašoj lokalnoj second hand trgovini ima mnoge prednosti (ali samo ako kupujete mudro). Dakle, ako je vaš razlog za odlazak na kampiranje novac, svakako isprobajte kupovinu iz second hand opreme!