Što raditi u Dalmaciji tijekom jeseni i zime?

Izleti i avanture

Iako možda nije dovoljno toplo da biste se kupali i odmarali na plaži, u Dalmaciji i tijekom jeseni i zime možete uživati u brojnim zabavnim aktivnostima.

U Dalmaciji tijekom ljeta možete uživati u brojnim zabavnim i uzbudljivim aktivnostima, a mnoge od njih možete isprobati i tijekom ostalih godišnjih doba. Pogledajte koje vas sve zabavne aktivnosti i izleti ovdje očekuju te što sve možete raditi ako u Dalmaciju dođete tijekom jeseni i zime.

Posjetite dalmatinske gradove i mjesta

Ako želite upoznati povijest, kulturu, tradiciju i običaje Dalmacije, posjetite neki od obližnjih gradova poput Zadra ili Šibenika. Prošećite njihovim starim ulicama i otkrijte način života njihovih stanovnika.

Otiđite na izlet u hrvatske nacionalne parkove

Posjet nekom od hrvatskih nacionalnih parkova jedan je od najboljih načina da provedete dan uživajući u očaravajućoj prirodii. U Dalmaciji ih je nekoliko, a svaki će vas oduševiti svojom jedinstvenom pričom. Kornati, Krka i Paklenica nalaze se nedaleko kampa Šimuni, pa ih svakako posjetite kad sljedeći put dođete u Dalmaciju.

Isprobajte rafting na divljim rijekama

Ako želite u svoj odmor unijeti malo adrenalinskog uzbuđenja, rafting na brzim rijekama odličan je način da se zabavite i upoznate ljepote Hrvatske prirode. Mnoštvo je rijeka koje će vam omogućiti da se spustite niz njihove brzace, a među najpopularnijim su Cetina, Zrmanja i Una.

Krenite na krstarenje dalmatinskim otocima

Hrvatska ima više od 1000 otoka i otočića i uistinu je nemoguće posjetiti baš svaki od njih, no ako odlučite krenuti na krstarenje Jadranom, svakako se zaputite do Paga, Lošinja, Raba, Silbe i Oliba. Na ovih ćete pet prekrasnih otoka upoznati svu jedinstvenost Dalmacije i saznati zašto mnogi obožavaju doći baš u Dalmaciju na odmor.

Iskusite nezaboravnu adrenalinsku avanturu

Ako ste ljubitelj aktivnog odmora i volite aktivnosti koje će vam povisiti razinu adrenalina, u Dalmaciji možete isprobati mnoštvo zabavnih ekstremnih aktivnosti, a jedna od najpopularnijih je uzbudljiva offroad avanturu na Velebitu, koja će vam otkriti divlju stranu ove planine.

Idite na pecanje

S druge strane, ako od adrenalina ipak više volite lagano opuštanje, ribolov je pravi izbor za vas. Uzmite štap za pecanje, sjednite u čamac i zaputite se na pučinu gdje vas očekuje mnoštvo ribe i raznih morskih stvorenja! Pogledajte sve aktivnosti koje možete pronaći u Camping Village Šimuni

_____

Sada kada znate što možete raditi u Dalmaciji tijekom jeseni i zime, sve što još trebate napraviti je pogledati koje smo sve uzbudljive izlete pripremili za vas i rezervirati svoj idealan odmor u Camping Villageu Šimuni!