Oduvijek sanjate o vlastitoj kući na kotačima i putovanju vlastitim tempom, ali ne znate kako se pripremiti? Evo nekih savjeta za prvo kampiranje u kamperu.

Čak i najiskusniji kamperi počeli su od nule. I oni su se jednom pitali što s crnom vodom i kako koristiti akumulatore za kamper. Uz naš popis za kampiranje izbjegnite početničke kamperske greške i pripremite sve što će vam trebati u kamperu.

Nemojte u kamp doći po mraku

Kao i kod ostalih vrsta kampiranja, ovo je jedna od najvažnijih stvari koje treba znati. Prvo kampiranje u kamperu može biti fantastično iskustvo, ali isto tako može biti uništeno ako morate parkirati u mraku.

Izaberite kamper odgovarajuće veličine

Istražite mogućnosti i razmislite što vam je potrebno. Putujete li samo s partnerom ili idete na obiteljski izlet? Koliki hladnjak vam je potreban? Ako se odlučite za prikolicu, koliko vam auto može vući? Sva ta pitanja ključna su za dobru pripremu.

Manje je više

Koliko prostora stvarno trebate? Manji, jednostavniji kamper puno je lakše smjestiti, a s njim je i znatno manji gubitak novca, prostora i goriva. Također, pokušajte spakirati što manje stvari, pogotovo odjeće.

Kupite dobre gume

Jako je važno da ne preskočite ovaj savjet. Čak i ako ste kupili novi kamper, gume mu možda i nisu nešto. Sve, naravno, ovisi o tome na koliko se dugi put spremate, ali bolje je spriječiti nego liječiti.

Spriječite nezgode s crnom vodom

Nije to tako strašno kao što zvuči, ali pobrinite se da znate što radite kada praznite spremnik crne vode. Provjerite u uputama koje ste dobili s kamperom, pogledajte video, pitajte prijatelja – samo obavezno zatvorite odvodne ventile prije nego što otvorite poklopac i spojite kanalizacijsko crijevo.

Pripremite popis za pakiranje

Postoje neke stvari koje biste uvijek trebali imati u kamperu, a to su:

  • sklopive stolice
  • dovoljno pribora za kuhanje
  • oštar kuhinjski nož
  • uže
  • cerade
  • ljepljiva traka
  • dovoljno plahti, jastuka i pokrivača
  • karte, društvene igre, igračke…

Od ostalih potrepština za kampere tu su prijenosni generator, podmetači za niveliranje koje stavite ispod guma, kutija s alatom i toaletni papir za kampere – da, to postoji. Pronađite trgovinu s opremom za kampere i provjerite trebate li još kakve uređaje ili korisnu opremu.

U Camping Villageu Šimuni možete birati između različitih parcela za kamping i pronaći nešto baš po svom ukusu – od potpuno opremljenih parcela za bezbrižan odmor, do slobodnih zona s više privatnosti koje su opet blizu svih potrebnih sadržaja. Vrijeme je za vašu prvu avanturu u kamperu!