Top 5 romantičnih mjesta za posjetiti u Hrvatskoj

Izleti i avanture

Ako tražite destinaciju iz snova za vas i vašeg partnera, ne trebate ići daleko!

Bilo da je Valentinovo, godišnjica ili samo obični godišnji odmor kojeg želite provesti s osobom koju volite, malo romantike u zraku je uvijek dobra ideja. Srećom, romantičnih destinacija u Hrvatskoj ne nedostaje, zato izaberite neko od sljedećih odredišta za vaš idući odmor u dvoje!

Rovinj

Što to čini jedan grad savršenim za ljubavni par? Ključni sastojci su: čarobni pogled, divne šetnice za hod ruku pod ruku, nekoliko parkova za poljupce skrivene od pogleda javnosti i voilà, imate pravi recept za romantično ljetovanje! 

Sve se to može naći u Rovinju, šarmeru Istre u čijem se receptu još nalaze i povijesna jezgra, veličanstveni Limski zaljev i stare popločene uličice za pravu aromu ljubavi.

Pag

Otok Pag je već godinama jedno od najpopularnijih odredišta na našoj obali. Iako je na glasu kao party destinacija, ovaj otok također nudi prekrasne osunčane plaže i brojne manje poznate lokacije na kojima možete provesti mirni odmor sa svojim partnerom. Dok ste tamo, definitivno morate probati poznati paški sir, janjetinu, morsku sol i bijelo vino “žutica”. Ljubav ide kroz želudac, tako da se bez grižnje savjesti možete prepustiti autentičnim dalmatinskim delicijama i pustiti da ljubav cvjeta.

Plitvička jezera

Ovaj naprosto predivni nacionalni park je nadaleko poznat po svojih 16 jezera i bajkovitim šumama. Zvuk žuborenja vode, pjev ptica i smaragdne nijanse prirode stvaraju atmosferu kao iz bajke. Ako s voljenom osobom želite uživati u nečemu stvarno jedinstvenom, rezervirajte izlet iz kampa Šimuni do ovog dragulja Gorske Hrvatske.

Opatija 

Ovaj mirni istarski grad privlači turiste svojim wellness resortima i veličanstvenim starim vilama, no čak i ako nemate ovakav luksuzni smještaj, samo šetanje po promenadi Lungomare je krasan doživljaj koji vas ništa neće koštati. Međutim, ono što biste si trebali priuštiti jest neko od brojnih istarskih gastro užitaka. Tartufi, vina, masline, istarska govedina i tjestenina samo su neka od jela koje možete probati u fantastičnim opatijskim restoranima. Kažu da su tartufi i vino posebno jaki afrodizijaci, tako da pripazite s ovim neodoljivim delikatesama (ili nemojte!).

Zadar

Na kraju naše top liste najromantičnijih hrvatskih mjesta nalazi se dalmatinski grad Zadar, dom najljepšeg zalaska sunca na svijetu. Slavni redatelj Alfred Hitchcock je taj koji je gradu dao ovu laskavu titulu, ali s punim pravom. Ružičaste nijanse nad morem zadarskog arhipelaga zaista čine očaravajući prizor, i to savršen za početak jedne romantične večeri. Ovom iskustvu dodajte i posjet Morskim orguljama i Pozdravu Suncu, neobičnim umjetničkim instalacijama koje igrom zvukova mora i sunčevih zraka privlače brojne turiste i lokalce.

Ako s voljenom osobom idete na odmor, osigurajte si boravak na intimnom mjestu gdje možete neometano uživati, poput Camping Villagea Šimuni. Rezervirajte si već sada smještaj i iznenadite svog partnera romantičnim bijegom u dvoje!