Ako želite aktivan odmor, Pag je prava destinacija za vas.

Jadranska obala najpoznatija je po zapanjujuće prekrasnom moru, ali to ne znači da je plivanje jedini razlog da je posjetite! Sve više turista odlučuje se za planinarenje ili bicikliranje po Hrvatskoj, a sportski događaji diljem obale privlače i turiste i lokalce. Ipak, ako vam je trčanje najdraža aktivnost, za vas nema boljeg otoka od prekrasnog Paga.

Utrke na Pagu

Već ste mogli čitati o planinarskim i biciklističkim stazama na otoku Pagu, no ako se većinom bavite trčanjem vjerojatno vas zanima postoje li na otoku utrke na kojima možete sudjelovati tijekom svog odmora. Odgovor će vas obradovati jer je paška utrka Life on Mars jedna od najzanimljivijih sportskih događaja u Hrvatskoj! Trka je dobila zanimljivo ime po poznatom pustom terenu koji postoji na otoku Pagu pa izgledom doista podsjeća na drugi planet.

Osim “svemirskog” trčanja, sudjelovati možete i u utrci Otok Pag Trail, čiji je moto “Say cheese and run”. Ova ugodna trka vodi vas do Vidove gore, najvišeg paškog vrha, otkuda možete vidjeti prekrasne obližnje otoke. Nakon prelaska finalne linije u selu Kolan, svi sudionici mogu kušati ukusan paški sir kojeg su spremili lokalci. Ovo je zasigurno jedna od najukusnijih utrka u Hrvatskoj.

Budite spremni

Prije trčanja po prekrasnom paškom terenu, pripremite osnovnu opremu. Voda je uvijek bitna, ali još je važnije da je imate tijekom trčanja po Pagu s obzirom na toplo i sunčano vrijeme. Kožu zaštitite kremom za sunčanje i ponesite udobne tenisice za trčanje — nije važno trčite li po krškom terenu ili glatkoj cesti, japanke i sandale su zabranjene! Na kraju, tijekom trčanja slušajte omiljenu glazbu i pripremite se na trošenje kalorija.

Možda samo želite sjesti i uživati u čaši vina uz pogled na zalazak sunca nad plavim Jadranskim morem, a možda tom prekrasnom prizoru želite svjedočiti dok trčite i puni ste energije. Bez obzira na vaš izbor, Pag je odlična destinacija za vas!