Turistički vodič za posjet otoku Pagu – što posjetiti i raditi

Izleti i avanture

Ove uzbudljive aktivnosti čekaju vas na prekrasnom otoku Pagu!

Želite provesti kvalitetno vrijeme na jednom od najatraktivnijih hrvatskih otoka? I pod “kvalitetno vrijeme” mislimo na sve od osvajanja najviših otočkih vrhova do uživanja s koktelom u gustom hladu — ovisno o tome što vam najviše odgovara! 😉

Provjerite neke od mogućnosti!

Dan na otoku Pagu: Za upoznavanje lokalne kulture

Okusite paški sir

Ne možete posjetiti otok Pag bez da isprobate ukusni paški sir. Pravi se od mlijeka ovaca koje se skoro ekskluzivno uzgajaju na Pagu. Ovce se hrane smiljem i mediteranskim biljem, što siru daje jedinstven okus.

Posjetite Paški karneval

Ako ste na Pagu u zadnjem tjednu srpnja, svakako posjetite Paški karneval, najstariju manifestaciju ove vrste na Jadranu. Pripremite se na obilje aktivnosti, koncerata, dobre hrane i smijeha.

Razgledajte Pašku solanu

Sol se često naziva paškim “bijelim zlatom” jer produkcija ovog proizvoda ima važnu ulogu u otočkoj ekonomiji. Isprva se izvlačila prirodnom evaporacijom, no kasnije su se počele koristiti moderne tehnike. Danas je Paška solana najveći ovakav objekt u Hrvatskoj.

Dan na otoku Pagu: Za ultimativno opuštanje

Otkrijte prekrasne plaže

Kako biste pronašli idealnu pašku plažu, preporučujemo da prvo istražite čim više njih! Započnite s Čistom (savršenom za obitelji), zatim posjetite plažu Ručica (ako želite mir), Zrće (ako volite koktele više od “napuhanaca”) i skrivene uvale u blizini Luna (ako se osjećate pomalo avanturistički).

Provedite dan u gradu Pagu

Posjetite glavni grad otoka Paga i šetajte antičkim ulicama, posjetite muzej čipke, isprobajte baškotin (tradicionalni paški kruh) i uživajte u ispijanju popodnevne kave.

Počastite se ukusnim obrokom u Novalji

Bilo da ste raspoloženi za svježu mediteransku ribu, specijalitet poput bifteka s tartufima ili pak želite nešto poznatije poput tjestenine ili pizze, Novalja nudi pregršt restorana koji vas zasigurno neće razočarati.

Dan na otoku Pagu: Za ljubitelje sporta i prirode

Popnite se na vrh Sv. Vid

Toplo i sunčano vrijeme otoka Paga idealno je malo planinarenja! Popnite se na poznati vrh Sv. Vid, najviši otočki vrh, a jednom kad ste gore — uživajte u pogledu.

Svratite u Kolansko Blato

Otok Pag mogao bi vas iznenaditi svojim raznolikim krajolikom! Iako je poznat po prirodi koja podsjeća na površinu Mjeseca, na otoku se također nalazi jedinstveno močvarno područje. Ornitološki rezervat Kolansko blato dom je za više od 160 vrsta ptica.

Istražite Paški trokut

Zadivljujuća priroda otoka Paga čuva tajnu — Paški trokut, prirodni fenomen koji se nalazi samo nekoliko kilometara od Novalje. Neobični tragovi na oštrom kamenju još uvijek nisu znanstveno objašnjeni (neki vjeruju da su ih napravili vanzemaljci).

Smještaj na otoku Pagu

Sva ova mjesta i aktivnosti zvuče vam odlično? I mislili smo! Sad je vrijeme za jedan od najvažnijih koraka pri planiranju sljedećeg odmora: izboru smještaja koji je savršen upravo za vas. Provjerite mobilne kućice, bungalove i kamping parcele u kampu Šimuni!

  • Telefon za rezervacije +385 23 697 441

  • Ljeto 07:00 - 23:00 / Zima 08:00 - 22:00

  • Besplatni WIFI

Camping Village Šimuni koristi web kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva naših web stranica. Više informacija o vrstama kolačića koje koristimo i čemu služe možete naći u našim PRAVILIMA O KORIŠTENJU KOLAČIĆA Molimo odredite koje kolačiće Camping Village Šimuni može koristiti: