Višetjedno kampiranje: važni savjeti prilikom pripreme

Kamping savjeti

Doznajte kako da dulji boravak na kampiranju bude ugodno i zabavno iskustvo!

Sloboda kampiranja dolazi s cijenom bez odgovarajuće pripreme možda ćete osjetiti nedostatak svakodnevne udobnosti. Međutim, ako uložite malo vremena i truda u planiranje, stvari će biti jednostavnije i sigurnije. Evo nekoliko savjeta kako se bez stresa pripremiti za duži odmor u kampu!

Savjeti za prvo kampiranje

Ako ste početnik u kampiranju, možda se brinete da bi duže kampiranje moglo biti preveliki izazov za vas. Ne brinite i najprije se usredotočite na osnove – obavezno ponesite predmete s našeg popisa osnovnih potrepština za kampiranje, naučite kako postaviti šator (lakše je nego što izgleda) i unaprijed istražite pristupačna mjesta za kampiranje.

Imajte svu udobnost koja vam je potrebna

Odabir visokokvalitetne vreće za spavanje uvijek je važan, ali ključan je za duže kampiranje. Nabavite udobnu vreću koja će vas grijati, ali razmislite i o kupnji zračnog madraca na napuhavanje. Tanke prostirke su u redu za noć ili dvije, ali mogu brzo uzrokovati bol u leđima ili otežavati miran san. Nećete moći čitav dan istraživati ​​prirodu bez dobrog sna, stoga i uložite u madrac i jastuk na napuhavanje.

Sigurnost na prvom mjestu

Loši vremenski uvjeti mogu ugroziti osjećaj sigurnosti tijekom dužeg kampiranja u šatoru. Obavezno provjerite kakva je prognoza, ali ako se stvari obrnu nagore, budite spremni na kišu i olujno vrijeme.

Prije svega, odaberite zaista izdržljiv šator. Moglo bi biti skuplje, ali barem neće letjeti ili procuriti. Drugo, razmislite o kupnji naglavne lampe. Za razliku od svjetiljke na vašem telefonu, ovu možete koristiti bez upotrebe ruku i izdržljivija je, što je izvrsno za hitne slučajeve. Također, uvijek imate pribor za prvu pomoć i neke alate ili džepni nož.

Savjeti i trikovi za obiteljsko kampiranje

Kampiranje može biti zabavan i avanturistički način da vaša djeca nauče više o prirodi, a pritom provode dragocjeno vrijeme sa svojim roditeljima. Loš signal često je problem, ali koristite to u svoju korist! 

Ponesite predmete s kojima se djeca mogu igrati, na primjer, igre s kartama, lagane knjige i igračke poput frizbija ili loptica na napuhavanje. Ovo će ih zabavljati i u trenucima kada postavljate šator ili trebate obaviti nešto bez puno prekidanja.

Što se tiče njihove sigurnosti, podučite ih o prirodi, dajte im naglavne lampe i pazite da uvijek imaju zviždaljku za nuždu.

Sezonski savjeti za kampiranje

Tijekom ljetnog vremena vrućina može biti zaista nesnošljiva. Nažalost, šatori nemaju klima uređaj, stoga sa sobom ponesite prijenosni ventilator koji radi na baterije. Danas možete kupiti i one koje je moguće priključiti na USB priključak!

 

Što se tiče savjeta i trikova za kampiranje tijekom zime, savjetujemo vam da spakirate dodatne termo pokrivače. Topla odjeća je nužna, ali tanke termalne deke uvijek su praktičan izvor dodatne topline.

 

Ako ste svoje kampiranje odlučili provesti u se Camping Village Šimuni, drago nam je što možemo reći da do sljedećeg boravka možete dobiti do 15% popusta. Imajte na umu da kalkulator cijena na našoj web stranici ne prikazuje snižene cijene, pa nam pošaljite zahtjev kako bismo vam mogli poslati posebnu ponudu.