Saznajte koliko kampiranje može biti ekstremno — savjeti za ekstremnu avanturu

Izleti i avanture

Postoji kampiranje koje je mnogo ekstremnije od odlaska u šumu ili na plažu. Kampiranje u teškim uvjetima ne preporučuje se svima, ali pročitajte o tome i odlučite sami!

Adrenalin i izazovi oduvijek su tjerali ljude na lude stvari. Primjer za to je ekstremno kampiranje, koje je uistinu izvanredno, ali se preporučuje samo profesionalcima. Donosimo vam neke od najekstremnijih kamping lokacija u svijetu, ali i jedno veličanstveno mjesto u Hrvatskoj!

Mount Everest, Himalaja

Čak i ako ne odlazite na kampiranja, zasigurno ste čuli za ovo mjesto. Mount Everest je sa svojih 8848 metara najviša planina na svijetu i zato već dugi niz godina privlači brojne planinare. No unatoč tome, to je vrlo opasno i ekstremno mjesto koje zahtijeva izvrsnu pripremu. Zbog ogromne nadmorske visine, planinari se moraju polako penjati kako bi se prilagodili pritisku i nedostatku kisika na višim vrhovima. Unatoč teškim uvjetima, pogled s najvišeg vrha svijeta izgleda nestvarno!

Pedra Riscada, Brazil

Ovo je mjesto koje privlači sve veći broj ljubitelja ekstremnog kampiranja. Kao jedan od najvećih kamenih monolita u Južnoj Americi, nudi velike izazove čak i profesionalnim penjačima. Glavna atrakcija kampiranja na ovoj lokaciji je postavljanje šatora na visini, viseći na strani litice. Takvi pothvati zahtijevaju posebnu opremu za kampiranje i, naravno, ekstremne vještine!

Antarktika

Neki ljudi više vole hladnoću, snijeg i zimsko kampiranje. Jedno je sigurno — nema boljeg mjesta na svijetu za takvo kampiranje od Antarktike! Dok neki vole provesti ekstremno kampiranje u hladnijim dijelovima svijeta u šatoru, neki odlučuju spavati u ledenim špiljama. Za ovakav tip kampiranja morate biti opremljeni kvalitetnom opremom i snažnim poznavanjem područja u koje idete.

Velebit, Hrvatska

Ipak, da biste se okušali u ekstremnom kampiranju, ne morate ići na Himalaju ili posjetiti daleki Brazil. Hrvatska je zemlja koja nudi lokaciju za sve ljubitelje ekstremnog kampiranja, a to je planinski lanac Velebit. Ovaj park prirode nudi prekrasna područja, ali i mnoge životinjske i biljne vrste. Ipak, najljepše što pruža je pogled s njegova vrha. Iako turisti često posjećuju Velebit bez opreme i znanja o planini, to se nikako ne preporuča! Velebit je čaroban, ali može biti i poprilično opasan. Istražite sve o njemu, pripremite kvalitetnu opremu i tek onda krenite u avanturu kroz ovaj planinski lanac.

Ekstremno kampiranje zanimljiv je i uzbudljiv način povezivanja s prirodom i njezinim ljepotama kroz mnoge lokacije diljem svijeta. Ipak, ne smijete zaboraviti da je ekstremno kampiranje predviđeno za profesionalce koji poznaju teren, imaju odgovarajuću opremu i vještine za preživljavanje u ekstremnim uvjetima. Ako ste bili uzbuđeni dok ste čitali o ekstremnom kampiranju, ali vam je to ipak prevelik izazov, ne brinite – uvijek možete okupiti prijatelje ili obitelj i uživati ​​u jednostavnom, laganom i mnogo sigurnijem kampiranju sljedećeg vikenda!

Camping Village Šimuni koristi web kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva naših web stranica. Više informacija o vrstama kolačića koje koristimo i čemu služe možete naći u našim PRAVILIMA O KORIŠTENJU KOLAČIĆA Molimo odredite koje kolačiće Camping Village Šimuni može koristiti: