Nacionalni park Plitvička jezera u Hrvatskoj: prirodni dragulj zaštićen od strane UNESCO-a

Izleti i avanture

Zanosna priroda, očaravajući slapovi i bajkoviti okoliš - upoznajte Plitvička jezera.

Ako ste ljubitelj prirode, ne propustite posjetiti ovaj zapanjujući park prirode.

Nacionalni park Plitvička jezera najveći je hrvatski nacionalni park, ali i prvi. Ovo jedinstveno područje proglašeno je nacionalnim parkom 1949. godine, a ni ostataku svijeta nije dugo trebalo da prepozna njegovu ljepotu. Dana 26. listopada 1979. godine Plitvička jezera su, zbog svoje univerzalne vrijednosti postala dio UNESCO-ve svjetske baštine.

Park pokriva područje manje od 300 km2 koje se nalazi između planinskog lanca Mala Kapela i planinskog lanca Lička Plješivica.

Park je svjetski poznat po svom sustavu od 16 jezera, Gornjim i Donjim jezerima. Gornja jezera čine 12 većih jezera, a Donja jezera imaju 4 manja jezera. Jezera su jedinstvenih boja – azurna, zelena ili plava, a imaju i impresivne slapove, najviši je visok 78 metara.

Područje Parka je jako šumovito, prevladava hrast i bukva. Biljne vrste iznimno su raznolike — više od 1000 različitih vrsta biljaka okupilo se na ovom području, od toga čak 75 endemskih.

Rivendell uživo

Park ima sedam ruta oko jezera te četiri pješačke i poučne staze koje možete koristiti za istraživanje i upoznavanje područja.

Uživate li u Gospodaru prstenova i sanjate o posjetu Rivendellu, bit će vam posebno drago posjetiti Plitvice jer je upravo ovaj park prirode bio na vrhu top lokacija za snimanje ovog vilenjačkog grada. Jednom kad stignete na Plitvice, razumjet ćete zašto.

Želite li posjetiti ovaj nacionalni park tijekom vašeg odmora i tražite smještaj u blizini Plitvičkih jezera, rezervirajte svoj boravak u Šimunima i stignite do Plitvice za manje od 2 sata! Osim tijekom ljeta, park je prekrasan i izvan sezone — bilo da oduševljava cvjetajućom prirodom u proljeće ili šarenilom u jesen.

Ako ste zainteresirani za organizirani izlet i obilazak Plitvičkih jezera, možete ih rezervirati u našem kampu!

Camping Village Šimuni koristi web kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva naših web stranica. Više informacija o vrstama kolačića koje koristimo i čemu služe možete naći u našim PRAVILIMA O KORIŠTENJU KOLAČIĆA Molimo odredite koje kolačiće Camping Village Šimuni može koristiti: