6 zabavnih dječjih igara za duga putovanja

Kamping savjeti

Pogledajte nekoliko jednostavnih igara uz koje će vam i najduža putovanja proći u tren oka.

Odlazak s obitelji na putovanje je odlično iskustvo, a još je bolje ako se na njemu možete i dobro zabaviti. Pogledajte 6 super igara koje možete zaigrati kako bi vam putovanje brže prošlo!

Vidim

Vidim je igra bez koje ne može proći niti jedno putovanje. Ovaj jednostavna igra pogađanja ima jedno pravilo – jedan igrač započne rečenicu sa “svojim malim okom vidim…”, te zatim da trag o stvari koju vidi. Na primjer: “svojim malim okom vidim nešto crveno što počinje na slovo S”. Drugi igrači moraju pogoditi o čemu se radi, a pobjednik je onaj igrač koji prvi pogodi. Taj igrač započinje sljedeći krug.

Simon kaže

Simon kaže jedna je od najzabavnijih igara koje možete igrati za vrijeme putovanja. Na početku se odabere jedan igrač koji će biti Simon, i što god Simon kaže, ostali igrači moraju napraviti, no samo ako je rečeno u pravoj formi. Na primjer, ako igrač koji je odabran da bude Simon kaže: “Simon kaže pljesnite rukama”, drugi igrači moraju pljesnuti, no ako Simon kaže samo: “pljesnite rukama”, to nije pravilna forma i ostali igrači to ne smiju napraviti. Igrači koji pogriješe ispadaju iz igre i moraju čekati dok ne ostane samo jedan igrač, koji tada postaje Simon.

Tunel

Tunel je iznimno jednostavna i zabavna igra koju možete igrati sa svojim klincima. Ima samo jedno pravilo – kada uđete u tunel, svi u u autu (osim vozača) moraju zadržati dah. Pobjednik je onaj igrač koji može najduže držati dah ili uspije izdržati sve dok auto ne izađe iz tunela.

Pogodi pjesmu

Ako ste vi i vaši mališani obožavatelji muzike, pogodi pjesmu bit će vaša omiljena igra za putovanja. Ova je igra nevjerojatno jednostavna, jedan igrač počne pjevati ili zviždati određenu pjesmu, a ostali moraju pogoditi njezino ime. Onaj igrač koji prvi pogodi ime pjesme je pobjednik i kreće sa sljedećom pjesmom.

Pričopričalica

Ova je igra potpuno drugačija od ostalih na ovoj listi, jer u pričopričalici cilj igre nije pobijediti, već igrati što duže. Igra započinje tako što će jedan od igrača smisliti rečenicu i započeti priču, na primjer: “Jednom davno, u pećini na brdu živio je moćan zmaj”. Sljedeći igrač dodaje novu rečenicu i nastavlja priču. Igra traje sve dok igrači ne odluče sami završiti priču ili kad više ne znaju kako bi je nastavili. Ako imate olovku i papir, zapisujte priču dok igrate kako biste se kasnije mogli zajedno smijati smiješnim stvarima koje ste izmislili.

Tablice

Postoji mnoštvo igara koje uključuju registarske tablice, no jedna od najpopularnijih je sakupljač. Cilj ove igre je pogoditi iz koje su zemlje ili županije tablice koje tijekom putovanja možete vidjeti na drugim autima. Igrač koji točno odgovori, zapisuje svoj odgovor na papir i osvaja bod. Na kraju putovanja, pobjednik je onaj igrač s najviše bodova. Osim što je nevjerojatno zabavna, ova je igra i vrlo edukativna jer vaši mališani tijekom putovanja mogu saznati puno o drugim zemljama i županijama.

 

Sada kada znate kako se igraju sve ove sjajne igre, trebate još samo rezervirati svoj savršen odmor i krenuti na izlet u Camping Village Šimuni!