Razmišljate o novoj zabavnoj aktivnosti? Izaberite rafting u Hrvatskoj i upustite se u avanturu na jednoj od najljepših rijeka u Europi.

Rijeka Una vjerojatno je jedna od najboljih rijeka za rafting u Hrvatskoj. Istovremeno je uzbudljiva i prekrasna — pogledi na prirodu planina Plješevica, Grmeč i Osječenica koje je okružuju prizor je koji će vas očarati, a njeni brzaci adrenalinska vožnja koju ćete pamtiti.

Rijeka je prirodna granica između Hrvatske i Bosne i Hercegovine te je imala veliku ulogu u povijesti ovih zemalja. Jedna legenda kaže kako Unino potječe od rimske riječi za broj “jedan” čime se htjela naglasiti njena važnost tadašnjim vlastima.

Iskusni ili ne? Zabavit ćete se!

Danas je Una jedna od najatraktivnijih lokacija za rafting u Hrvatskoj. Rafting na Uni zabavna je aktivnost za sve nevezano uz prijašnje iskustvo s raftingom zato što rijeka ima tri različita dijela za rafting, svaki od kojih je drugačije težine.

Mnogi bi se složili da je dio Štrbacki Buk – Lohovo najljepši dio Une zbog toga što prolazi kroz Nacionalni park Una. Ovaj se dio proteže kroz 15 kilometara tako da ćete imati mnogo vremena za upijanje okružujuće ljepote, ali imajte na umu da je ovaj dio rijeke rezerviran samo za najiskusnije raftere.

Ako nemate mnogo iskustva s raftingom, ili ćete tek sada prvi puta isprobati ovu aktivnost, izaberite rutu Costello – Grmuša. Ova kraća i laganija ruta savršena je za početnike. I dalje ćete se zabaviti, ali slapovi i brzaci manji su i sigurniji nego na dijelu Štrbacki Buk – Lohovo.

Treća zona smjestila se na donjem dijelu Une. Izaberite ovu 24 kilometara dugu rutu ako tražite laganu adrenalinsku vožnju uz uživanje u pogledu na prirodu koja okružuje rijeku. Pritom se pripremite na dugu vožnju jer rafting dijelom Costello – Bosanska Krupa traje oko 6 sati.

Jeste li spremni za novu avanturu u Hrvatskoj? Ako jeste, provjerite koje sve adrenalinske izlete nude Camping Village Šimuni, i naravno, rezervirajte smještaj!