Umjesto da čekate sljedećih par mjeseci na početak ljeta, skratite ga sa savršenim proljetnim odmorom u Šimunima. Provjerite kako kampiranje u proljeće može biti vaš najbolji odmor!

Već smo pisali kako je proljetno kampiranje u Šimunima dobra ideja – lijepo vrijeme, bez gužve i niže cijene samo su neke od prednosti. Sada je vrijeme da saznate kako najbolje iskoristiti dane proljetnog odmora u Hrvatskoj!

Predivna Plitvička jezera

Posjetite poznati hrvatski nacionalni park u proljeće i dobit ćete najljepši pogled na tirkizno more i cvatuću prirodu. Također, slapovi su još spektakularniji zbog otopljenog snijega od zimskih mjeseci. Dođite tamo ranije i iskoristite to vijrme ga kako biste upoznali svaki dio ovog impresivnog sustava od 16 kaskadnih jezera koji su gotovo postali lokacija snimanja Rivendella Gospodara Prstena.

Najljepši obalni gradovi bez ljetne gužve

Zadar, Šibenik ili Dubrovnik? Što god odabrali, možete biti sigurni da ćete svjedočiti punom sjaju tih gradova s ​​povijesnom arhitekturom i uvijek prisutnim šarmom, ali bez uobičajenih ljetnih gužvi. Zamislite mjesto za parkiranje u prvom pokušaju, doživljaj sve najpoznatijih mjesta u gradu koje ste željeli vidjeti bez čekanja u dugim redovima i naručujući hranu u restoranu 5 minuta nakon što ste sjeli za stol. I da – konačno možete imati savršenu Instagram fotografiju bez svih tih ljudi u pozadini.

Nevjerojatni susjedni otoci

Kada razmišljate o tome što ćete pakirati za kampiranje u proljeće, kupaći kostim možda nije nešto što vam pada na pamet. No, čak i ako temperature nisu dovoljno visoke za jedan dan na plaži, hrvatski otoci još uvijek nude mnogo. Posjetite šarmantni stari grad Rab, doživite pustolovinu na Krku ili idite u Ugljan i uživajte u mirnoj i zapanjujućoj prirodi.

Pustolovne aktivnosti na otvorenom

Za najbolje proljetno kamping iskustvo, svakako biste trebali pomiješati opuštajuće aktivnosti s onima koji će pumpati više krvi kroz vaše žile! Da, možete provesti svoj godišnji odmor degustirajući ukusna vina u istarskim podrumima, ali Istra je također odlična za skakanje s padobranom! Ako više volite odmor na tlu, možete se pridružiti biciklistima na Velebitu ili planinarima na Risnjaku i Paklenici. U ovim nacionalnim parkovima možete uživati ​​čak i ako niste sportski tipovi jer su svi oni savršeni za ležernu šetnju.

Sada konačno znate sve naše savjete za kampiranje! Prije odluke o savršenom proljetnom izletu, provjerite radno vrijeme objekata koje želite posjetiti i rezervirajte smještaj u Camping Village Šimuni.