Ako volite povijest, umjetnost, tirkizno more, prekrasne plaže i tople sunčane dane, sigurno će vam se svidjeti mali hrvatski obalni gradovi.

Vjerojatno već znate da se u hrvatskim obalnim gradovima nalaze neke od nezaobilaznih povijesnih znamenitosti, poput Pulske Arene i Dioklecijanove palače, no u Hrvatskoj postoje i brojni mali gradovi vrijedni posjeta. Pripremite se na jedinstven miks drevnih kamenih ulica, ekskluzivnih modernih barova i netaknute prirode.

Umag

Umag je prvi grad na hrvatskoj obali do kojeg možete stići ako dolazite u Istru iz sjeverne Europe. Kao mnogi istarski gradovi, Umag ima luksuzne hotele i vile, prekrasnu šetnicu uz more s malim restoranima, kafićima i suvenirnicama te drevne crkve i eklektične galerije.

Pag

Ako ljeto provodite u kampu Šimuni, jedno od mjesta koje morate posjetiti je Pag, najveći grad otoka Paga. Mnogi ga smatraju jednim od najboljih obalnih hrvatskih gradova jer tamo možete provesti dan u Muzeju soli, probati paški kruh baškotin te posjetiti ljetni karneval i vidjeti lokalce koji izvode tradicionalni ples paško kolo.

Rab

U susjedstvu otoka Paga nalazi se Rab, otok s jednim od najboljih obalnih gradića u Hrvatskoj. Grad Rab neće vas samo očarati svojim plažama s kristalno čistim morem, već i otvorenim umjetničkim ateljeima, uličnim izložbama i srednjovjekovnim festivalom Rapska fjera.

Krk

Grad Krk smješten je na istoimenom otoku blizu sjeverne jadranske obale. Od malih kamenih ulica, do magičnih zalazaka sunca i zvukova galebova, ovaj gradić nudi sve što vam treba za savršen odmor na Mediteranu.

Mali Lošinj

Iako mu u imenu piše “Mali”, ovaj je hrvatski obalni grad velika atrakcija. Jednom kad se nađete u kulturnom centru otoka Lošinja vidjet ćete renesansne zgrade i bazilike, izvanredan Muzej Apoksiomena, živahnu luku i zadivljujuću prirodu.

Hvar

Najpopularnija destinacija i središte otoka Hvara, grad Hvar, jedan je od najboljih obalnih gradova Hrvatske zbog vibrantne atmosfere i vrhunskih ljetnih tuluma. U jednakoj ćete mjeri biti oduševljeni senzacionalnim kamenim plažama, kao i modernim barovima i restoranima.

Brela

Grad Brela smješten je na Makarskoj rivijeri, a kroz godine se razvio u jedan od najpopularnijih turistiških odmarališta u Hrvatskoj. Nije ni čudno, s obzirom da grad ima šest kilometara prirodne šljunčane plaže, guste borove šume i duge pješačke zone uz obalu.

Primošten

Iako danas popularno turističko odredište, primoštenske male kamene kuće, drevne crkve i uske ulice i dalje odaju atmosferu malog ribarskog sela kakvo je nekad bilo. Tijekom šetnje Primoštenom, zasigurno ćete imati osjećaj da se nalazite u malom djeliću mediteranskog raja.

Korčula

Grad Korčula ističe se kao jedan od najfascinantnijih gradova južnog Jadrana. Možete prošetati starim gradom, istražiti kuću Marka Pola i vidjeti tradicionalni bojni Moreška.

Cavtat

Još južnije nalazi se grad Cavtat, smješten na malom poluotoku između dvije luke. Gradić je odlično povezan s Dubrovnikom što ga čini idealnim za dnevni izlet ako želite odmoriti na šljunčanoj plaži ili istražiti brojne umjetničke atrakcije.

Bilo da tijekom odmora volite posjetiti više otoka ili jednostavno pronaći svoju plažu na kojoj ćere provesti sunčane dane, nećete moći odoljeti ponovo posjetiti hrvatske šarmantne obalne gradove.

  • Telefon za rezervacije +385 23 697 441

  • Ljeto 07:00 - 23:00 / Zima 08:00 - 22:00

  • Besplatni WIFI

Camping Village Šimuni koristi web kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva naših web stranica. Više informacija o vrstama kolačića koje koristimo i čemu služe možete naći u našim PRAVILIMA O KORIŠTENJU KOLAČIĆA Molimo odredite koje kolačiće Camping Village Šimuni može koristiti: