Top 6 savjeta kako kampiranje učiniti ugodnijim i udobnijim

Kamping savjeti

Kampiranje, osobito u jesen ili zimi, može biti savršeno ugodno ako uložite samo malo truda!

Postoji mnogo načina da svoje kampiranje učinite ugodnim. Osim opreme i odjeće, razni dodaci mogu učiniti vaš šator ili bungalov simpatičnim mjestom koje će biti jako teško napustiti!

Udobna oprema

Svoje kampiranje učinite ugodnim tako što ćete ponijeti udobnu opremu. Ako kampirate u jesen ili zimu, ponesite toplu odjeću, zimske džempere, šal, rukavice i sve ono što vas brzo zagrije! No kako biste se osjećali ugodno i unutar šatora ili bungalova, ponesite kvalitetnu, toplu i mekanu vreću za spavanje. Osim što ćete bolje spavati noću, udobna vreća može biti mjesto za odmor nakon ručka ili gledanje filma nakon večere. Vrijeme kampiranja možete učiniti još ugodnijim tako da ponesete tople i meke deke kojima se možete ogrnuti dok pijete čaj ili ih ponijeti sa sobom u vreću za spavanje. Jastuk je još jedna stvar koja može učiniti vaše kampiranje puno ugodnijim, pogotovo ako spavate u šatoru ili vozilu. Također, dodavanjem prostirki imat ćete udobniji pod i puno topliju atmosferu!

Logorska vatra

Savršen i jednostavan način za stvaranje ugodne atmosfere na vašem kampiranju je paljenje logorske vatre! Osim što ćete se zabaviti, stvoriti ćete ugodnu atmosferu i priliku za druženje s prijateljima ili obitelji. Također, koristeći vatru, možete skuhati večeru ili uživati ​​u šalici toplog čaja. Ova prilika je savršen trenutak za snimanje fotografije koja će vam postati draga uspomena! No ako palite vatru u prirodi, uvijek budite oprezni s plamenom i obavezno ga ugasite prije nego se vratite u svoj šator ili bungalov.

LED svjetla, solarna svjetla i mirisne svijeće

Svi znamo da prostor postane ugodnije čim upalimo  LED svjetla. Ova ideja je savršena za vozila u kojima ljudi često kampiraju. Većina ovih LED svjetala ne treba struju, već samo baterije, zbog čega ih možete odnijeti u šator, bungalov ili vozilo u kojem putujete. Ako ćete većinu vremena provoditi vani, onda ponesite solarne lampe. Osim što će vam noću pomoći vidjeti put do šatora, stvorit će ugodnu atmosferu, pogotovo ako niste ljubitelj mraka. Mirisne svijeće savršeno su ugodno rješenje za mobilne kućice i bungalove. Ne samo da će svjetlo stvoriti mirnu atmosferu, nego će i miris učiniti prostor mnogo ugodnijim!

S druge strane, ako se nađete u situaciji da nemate svijeće, postoji mnogo alternativa. Jedna od najpopularnijih je svijeća od naranče i biljnog ulja. Najprije prepolovite naranču i pažljivo je izvadite metalnom žlicom, a središnji dio stabljike ostavite netaknut. Zatim dodajte malo biljnog ulja i zapalite vrh stabljike. Zahvaljujući ovom triku, svijeća će vam gorjeti do 5 sati!

Provođenje vremena u prirodi

Kampiranje ljeti ili na jesen znači da većinu vremena možete provesti na otvorenom. Srećom, savjeti za ugodno kampiranje nisu rezervirani samo za šatore i bungalove! Jedna od najboljih odluka kada govorimo kampiranju je viseća mreža. Vrlo je udobna, zabavna, opuštajuća i brzo postaje omiljeno mjesto vašeg kampiranja. Dok ležite u njoj, možete čitati knjigu, popiti koktel ili jednostavno gledati zvijezde na nebu. Ako niste ljubitelj visećih mreža, uvijek možete postaviti sklopive stolice ispred šatora, uz jezero ili uz rijeku. Sa stolicama, malim stolom i nekoliko dobrih prijatelja, vrlo lako možete stvoriti mali dnevni boravak usred šume!

Ukusna hrana

S pravom se kaže da ljubav ide kroz želudac, stoga nemojte propuštati priliku za dobru hranu. Učinite svoje kampiranje ugodnim uz topla jela, deserte i čašu vina. Večer uz logorsku vatru dok se varivo kuha zvuči vrlo ugodno, zar ne? Isprobajte! Kampiranje i kuhanje uz logorsku vatru savršena je prilika da isprobate nove okuse i uživate u jedinstvenim jelima koja možete kuhati zajedno s prijateljima i obitelji. Dobar savjet je da sa sobom ponesete svoje omiljene grickalice kako biste mogli uživati u njima dok gledate film s partnerom, umotani u toplu vreću za spavanje.

Mali komad doma

Svi posjedujemo neke predmete koji naš prostor čine ugodnijim i ljepšim. Neki od ovih predmeta su funkcionalni, neki imaju jedinstvene priče, a neki su “samo” ukrasi. Ako se radi o malim i praktičnim predmetima, odlična je ideja ponijeti ih sa sobom i unijeti dio svog doma u novi prostor. Bilo da se radi o plišanoj igrački, omiljenoj lampi ili udobnoj pidžami, ponesite nešto što će vas podsjetiti na prostor koji volite! Besplatno je, a može značajno poboljšati ugođaj vašeg šatora ili bungalova.

Kampiranje ne mora biti iskustvo provedeno u neudobnom i praznom šatoru! Nadamo se da vam je ovaj popis donio neke nove ideje za vaše sljedeće kampiranje. Uz samo malo truda i nekoliko manjih detalja, vaš šator ili bungalov može postati simpatično i ugodno mjesto za cjelodnevno uživanje. Isprobajte!